- Zahvala primljena: 1
pitanje o kolektivnom ugovoru
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago #2041
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
ja smatram da bi se on trebao mijenjati s promjenom mjesta rada...iz razloga što je dodatak na plaću u osnovi, dodatak na posebne uvjete rada, te dodatak prati radno mjesto, a ne radnika...stoga mislim, da bi, dok radiš u bolnici, trebala imati dodatak na plaću 16%
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Rorry
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
11 godina 7 mjeseci ago #2040
od Rorry
Postovani, specijalizantica sam pedijatrije za dom zdravlja. Mozete li mi pojasniti koliki dodatak na placu imam i mijenja li se on promjenom mjesta rada? Tokom specijalizacije otprilike 4 godine radim u bolnici, a godinu dana u primarnoj. Hvala
- TRATINČICA
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago #2039
od TRATINČICA
Primalje se samo u rađaoni za razliku od njih.
Oni su i u ambulanti, na odjelu, na satancima....
Oni su i u ambulanti, na odjelu, na satancima....
- Martina
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago - 11 godina 7 mjeseci ago #2038
od Martina
Hvala Vam lijepa na odgovoru! Imam cijelu pobunu ginekologa jer primalje imaju pravo na dodatnih 5 dana, a oni ne.
Last edit: 11 godina 7 mjeseci ago by Martina.
- TRATINČICA
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago - 11 godina 7 mjeseci ago #2037
od TRATINČICA
Nemaju jer nisu toliko u op. sali.
Last edit: 11 godina 7 mjeseci ago by TRATINČICA.
- Martina
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago #2036
od Martina
Lijepi pozdrav!
Možete li mi reći, imaju li Vaši ginekolozi pravo na 5 dodatnih radnih dana jer su kao u sali 2/3 radnog vremena?
Možete li mi reći, imaju li Vaši ginekolozi pravo na 5 dodatnih radnih dana jer su kao u sali 2/3 radnog vremena?
- Martina
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #2028
od Martina
Lijep pozdrav! 
Imala bih pitanje....ako dežurstvo iznosi 88 sati prekovremeno-
-24 sata nedjelje
-24 sata subota
-24 sata blegdan
-16 sata radni dan
Koje još naknade idu uz koji dan?

Imala bih pitanje....ako dežurstvo iznosi 88 sati prekovremeno-
-24 sata nedjelje
-24 sata subota
-24 sata blegdan
-16 sata radni dan
Koje još naknade idu uz koji dan?
- zzzz
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #2022
od zzzz
S obzirom da je RH članica EU i da je RH regulirala svoje zdravstvene profesije određenim zakonima i da su takvi VSS zdravstveni radnici u EU prepoznati, smatram da za takve kadrove u RH definitivno mora biti mjesta. Ako ima mjesta za razno razne VSS nezdravstvene neregulirane profesije, mora biti mjesta i za VSS zdravstvene profesije, ipak se same djelatnosti u zdravstvu temelje na njima...Osim toga, zašto ne omogućiti ljudima da napreduju...
Uskoro izlaze i prve generacije magistara medicinsko-laboratorijske dijagnostike i magistara radiološke tehnologije, dok su magistri sanitarnog inženjerstva prisutni više od 20 godina u hrvatskom zdravstvenom sustavu.
Uskoro izlaze i prve generacije magistara medicinsko-laboratorijske dijagnostike i magistara radiološke tehnologije, dok su magistri sanitarnog inženjerstva prisutni više od 20 godina u hrvatskom zdravstvenom sustavu.
- TRATINČICA
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago - 11 godina 9 mjeseci ago #2021
od TRATINČICA
Mi uopće nemamo sistematizirana ta radna mjesta sa VSS. Pitanje je hoćemo li ih uopće sistematizirati.
Naime, svi su se ti radnici školovali temeljem svoje ideje i svog novčanika. Poslodavca se to njihovo školovanje niti na koji način ne tiče pa ga niti ne obvezuje. Obzirom da je vrijeme sanacije u kojoj se štedi svaka kuna, čini mi se da će ti odjednom visoko obrazovani kadrovi za sada ostati "kratkih " rukava. Kažem odjednom zbog činjenice da su to kod nas mahom bili radnici sa SSS, onda su vremenom postali VŠS, da bi na koncu postali VSS.
Svako stjecanje više razine obrazovanja je pratio pritisak na poslodavca da im kako oni to vole reći "prizna stručnu spremu". Ja se i dalje čudim jer mi u moju glavu nikako ne ide činjenica da se tim i takvim pritiscima postiže cilj prije ili poslije. To samo kod nas ima i to samo na državnim jaslama. Nije ni čudo što smo u problemima. Eto sorry ako sam bila ironična, ali petkom obično imam žešću inspiraciju za bolničke bisere. Ako ih nemaš sistematizirane ne brini. Problem nemaš.
Ako ih imaš sistematizirane onda vidi koji im koeficijent pripada.
Naime, svi su se ti radnici školovali temeljem svoje ideje i svog novčanika. Poslodavca se to njihovo školovanje niti na koji način ne tiče pa ga niti ne obvezuje. Obzirom da je vrijeme sanacije u kojoj se štedi svaka kuna, čini mi se da će ti odjednom visoko obrazovani kadrovi za sada ostati "kratkih " rukava. Kažem odjednom zbog činjenice da su to kod nas mahom bili radnici sa SSS, onda su vremenom postali VŠS, da bi na koncu postali VSS.
Svako stjecanje više razine obrazovanja je pratio pritisak na poslodavca da im kako oni to vole reći "prizna stručnu spremu". Ja se i dalje čudim jer mi u moju glavu nikako ne ide činjenica da se tim i takvim pritiscima postiže cilj prije ili poslije. To samo kod nas ima i to samo na državnim jaslama. Nije ni čudo što smo u problemima. Eto sorry ako sam bila ironična, ali petkom obično imam žešću inspiraciju za bolničke bisere. Ako ih nemaš sistematizirane ne brini. Problem nemaš.
Ako ih imaš sistematizirane onda vidi koji im koeficijent pripada.
Last edit: 11 godina 9 mjeseci ago by TRATINČICA.
- zzzz
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #2020
od zzzz
Pozdrav,
Ima li netko ideju koji koeficijent dodijeliti VSS zdravstvenom radniku prema novoj Uredbi, a da taj zdravstveni radnik nije ni liječnik, ni biokemičar, ni farmaceut??
Prema novoj Uredbi (NN 151/13) stoji:
c) liječnik, medicinski biokemičar, magistar farmacije 1,659
Prema staroj Uredbi (NN 25/13) stoji:
c) VSS zdravstveni djelatnik 1,659
Moramo imati na umu da u RH postoje i druge regulirane zdravstvene profesije osim gore navedenih, također imaju VSS licencu za samostalno obavljanje poslova izdanu od nadležnih komora (magistre sestrinstva, diplomirane medicinske sestre, magistri fizioterapije, diplomirani fizioterapeuti).
Ima li netko ideju koji koeficijent dodijeliti VSS zdravstvenom radniku prema novoj Uredbi, a da taj zdravstveni radnik nije ni liječnik, ni biokemičar, ni farmaceut??
Prema novoj Uredbi (NN 151/13) stoji:
c) liječnik, medicinski biokemičar, magistar farmacije 1,659
Prema staroj Uredbi (NN 25/13) stoji:
c) VSS zdravstveni djelatnik 1,659
Moramo imati na umu da u RH postoje i druge regulirane zdravstvene profesije osim gore navedenih, također imaju VSS licencu za samostalno obavljanje poslova izdanu od nadležnih komora (magistre sestrinstva, diplomirane medicinske sestre, magistri fizioterapije, diplomirani fizioterapeuti).
- mara
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #2019
od mara
A što je s člankom 48 ZOR-a.koji ograničava rad na max. 12 sati neprekidno ukoliko je unutar njih 8 sati noćnog rada???
- TRATINČICA
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #2006
od TRATINČICA
Tako bi trebalo biti ako čitamo novi GKU i tumačimo ga onako kako su nas to učili nekada davno na fakultetu ( to su bila ona tumačenja iz ustavnog prava).
No, u MIZ-u smatraju da ta odredba nema veze sa zabranom dežurstva. Usmena informacija od pravnice iz MIZ-a je da sve ostaje kao što je bilo i prije.
E sada ja postavljam pitanje za milijun kuna: Čemu onda služi ta odredba iz čl. 33. st. 2. GKU?
Dok netko od nas ne dobije pismeni odgovor možemo samo nagađati: Što je pjesnik htio reći? Što život ide dalje s takovom vrstom poezije sam sve više i više "na vi".
No, u MIZ-u smatraju da ta odredba nema veze sa zabranom dežurstva. Usmena informacija od pravnice iz MIZ-a je da sve ostaje kao što je bilo i prije.
E sada ja postavljam pitanje za milijun kuna: Čemu onda služi ta odredba iz čl. 33. st. 2. GKU?
Dok netko od nas ne dobije pismeni odgovor možemo samo nagađati: Što je pjesnik htio reći? Što život ide dalje s takovom vrstom poezije sam sve više i više "na vi".
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.262 sekundi