Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Usklađenje djelatnosti

• TENA
  • Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
13 godina 1 mjesec ago #1413 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Samo da još dodam-možda bi nam napravili uslugu da nas izbace iz sustava, osnovali bi trgovačko ili odvjetničko društvo i dobro zarađivali, a ne bi nas svako ko se sjeti....(fina sam pa neću nastaviti) :P

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
13 godina 1 mjesec ago - 13 godina 1 mjesec ago #1412 od lex
a tko zna...možda i Udrugu pravnika u zdravstvu bude netko pitao za mišljenje... :woohoo:
Last edit: 13 godina 1 mjesec ago by lex.

• TENA
  • Autor teme
Više
13 godina 1 mjesec ago #1411 od TENA
Ne znam da li se ugostiteljstvo može svrstati pod "uslužne djelatnosti". Ako da, MZ je u jednom od bezbroj naputaka dalo odgovor da se to ne upisuje u sud. reg. i da se izbaci iz odluke. Kako dalje s tim, ne znam.

Ma, ja svoju, ispravljenu i dopunjenu s naslovom "ODLUKA O PROMJENI I USKLAĐENJU DJELATNOSTI" danas šaljem, pa bumo vidli

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 1 mjesec ago - 13 godina 1 mjesec ago #1410 od lex
ali, to je glupost samo da se ustanova bavi zdravstvenom djelatnošću...pa, svima nam je jasno da zdravstvena djelatnost ne može opstati bez nezdravstvene, kako kod bilo, in ili out. Znači, bez obzira da bi svi nezdravstvenjaci otišli u outsourcing, opet bi njihova sporedna djelatnost trebala biti upisana u sudski registar...u konačnici, ZZZ ne poznaje kategoriju usklađenja djelatnosti, već samo promjenu i proširenje djelatnosti...tako da je nejasno što ustvari MZ hoće.
Papa Štrumf, mislim da ću sa zanimanjem pratiti tvoje predavanje u Makarskoj...baš me interesira kako ćeš nam uspjeti odgovoriti na pitanja na koja valjda niti MZ ne zna odgovor... :whistle:
Last edit: 13 godina 1 mjesec ago by lex.

• Papa Štrumf
Više
13 godina 1 mjesec ago #1409 od Papa Štrumf
da da HLK

po mojem mišljenju NE u ovom koraku već onom po registraciji kod TS.
Da bi dobili liecncu od MIZ-a po izvršenoj registraciji, trebalo bude raznih
mišljenje i HZZO,a, raznih komora i komorica (moguće).
Uostalom tak je i kod registracije trgovačkog društva, registriraš ono
kaj ti se čini da budeš delal, a onda kod otvaranja npr. restorana, trebaš
milion raznim mišljenja, papira i papirića.

• Papa Štrumf
Više
13 godina 1 mjesec ago #1408 od Papa Štrumf
Mi bi krajem mjeseca mogli donijeti odluku na UV, proslijediti županiji, ali ne o
usklađenju djelatnosti nego o promjeni djelatnosti
. Mislim da bi to bilo pravilnije
koristiti. - briše se prethodna i upisuje nova (koja bi mogla u suštini biti ista). Tako nekako
sam usaglasil stavove s Kamenskim. Prema toj shemi, UV donosi odluku, skupština daje suglasnost i ta odluka bi bila temelj za upis u sudski registar uz prethodno dobiveno rješenje Miz-a. Potom možemo napraviti izmjene i dopune statuta, župan daje suglasnost i
izmjene i dopune statuta prijavimo u sudski registar. :blush:

Vjerujem da kod spec bolnica ima jedan VELIKI problem, a on se zove ugostiteljstvo što su većinom svi imali upisano kao djelatnost - bez obzira na oblik djelatnosti (ugostiteljstvo, caffe bar, usluživanje jelima i pićima i sl).
Međutim, nemaju samo spec bolnice taj problem, imaju ga i opće i klinike, svi prodaju a la car menue pacijentima, neki prodaju hranu ustanovama koje su u njihovim prostorima (mahom privatne poliklinike) i tako to. Tu je i pranje rublja koje se naplaćuje tim privatnicima, prijevoz i sl.

Naime, kako je meni objasnio Kamenski, SAMO medicinske djelatnosti se mogu upisati. U tom slučaju bi spec bolnice morale osnivati društva kćeri koja bi se bavila tim djelatnostima (btw: čuo sam šuškanje po kojem bi čak i računovodstva pa i pravne službe mogle ići out...br....). E sad, ima spec. bolnica koje imaju dobro uhodan ugostiteljski posao i on bi kao društvo kćer mogao čak i poslovati pozitivno, a ima i onih koji nemaju ništa, a prodaju hranu privatnim pacijentima pa bi to društvo kćer bilo sirotinja božja, uvijek negativno, osnivač (spec bolnica) pokriva dugove i imaš dva negativna subjekta, a u ovom trenutku jednog pozitivnog. To bi bio slučaj kod mene.
S pozicije spec. bolnica za med. reha. (Stubičke, Krapinske, Daruvarske, Biokovka, Varaždinske, Lipik….) ovo forsiranje je bez veze. Desetak godina nam govore o zdravstvenom turizmu, o smanjenju sredstava koja ćemo dobivati od HZZO-a, okretanju tržištu i bla bla bla. Mnogi su uložili velika sredstva da sve to i ostvare, da se okrenu tržištu, a onda – NE NE, mi smo se malo zajebavali, bavite se medicinom i fertig. Ugostiteljstvom se neka bave vaša društva kćeri ( ma nemoj – tko će, kako će, razgraničiti te objekte, sve je isprepleteno, kako odvojiti ljude – za jedne će vrijediti KU, za druge ne, milion pitanja visi u zraku) . Bez obzira koliko tko ima objekata i za što su oni primarno namijenjeni – samo kao jedan organizam mogu opstati na tržištu.
1994. se nešto slično događalo i tada nisu svi posluhnuli ministra. :evil:
Ono čega se bojim, a mislim da ne griješim, da bude opet raznih rješenja i kombinacija. Možda zato svi i odlažu da budu prvi.

Kaj si ono pitala?? :sick:

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 1 mjesec ago #1407 od lex
Moja županija je odlučila točku skinuti s dnevnog reda sjednice skupštine, i sve će se to rješavati tek u prosincu...njihovi pravnici smatraju da ovakav put nije u skladu s zakonom, te da bi osnivač trebao donijeti odluku o usklađenju...
više nisam pametna...
evo, ja stavljam naputak koji sam dobila iz MZ u vezi usklađenja...imaš pravo TENA, svi bismo mogli staviti naaputke iz MZ, jer, koliko čujem, davali su naputke svakome na pojedinačno traženje...

Dakle, naputak koji sam ja dobila glasi: :sick:

"Sukladno članku 85. Zakona o zdravstvenoj zaštiti bolnica jest zdravstvena ustanova koja obavlja djelatnost dijagnostike, liječenja, medicinske rehabilitacije i zdravstvene njege bolesnika te osigurava boravak i prehranu bolesnika. Prema tome nije potrebno kao djelatnost nabrajati sve što je sadržano u definiciji bolnice već je dovoljno reći da se radi o bolničkoj zdravstvenoj zaštiti iz djelatnosti ….(potrebno ih je nabrojiti koristeći terminologiju iz Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktore medicine („NN“ br. 100/11).Isto vrijedi i za specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (SKZ) koja se mora preklapati sa djelatnostima bolničke zdravstvene zaštite, ali uz nju može sadržavati i ambulante koje nisu u funkciji bolničkog liječenja pa kao takve moraju biti i posebno navedene. I konačno može posebno postojati djelatnost dnevne bolnice ako u bolnici postoji.

Napominjemo da se usklađenje djelatnosti sa Zakonom sukladno raspisu Ministarstva zdravlja od 16. travnja 2012.g. treba izvršiti na temelju Odluke Upravnog vijeća bolnice na koju Županijska skupština mora da ti odobrenje, nakon čega je djelatnost potrebno upisati u sudski registar, a nakon zatražiti rješenje Ministarstva zdravlja."

• TENA
  • Autor teme
Više
13 godina 1 mjesec ago #1406 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Evo, čini mi se po upitima, mailovima i telefonskim pozivima da nas sve muči isto pitanje. Dajte ovdje stavljajte sve što znate da svi imamo korist.
Evo mog pitanja, treba li se tražiti suglasnost od HLK, navodno treba?

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.181 sekundi
Pokreće Kunena Forum