Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Stažiranje-stručno usavršavanje-volontiranje

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 10 mjeseci ago - 12 godina 10 mjeseci ago #1484 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
ja mislim da zapreke ne bi smjelo biti...jer formalnopravno...doprinose plaća poslodavac...otkud je on namaknuo novce, mislim da to ne bi trebalo biti zanimljivo za HZZO i HZMO
Last edit: 12 godina 10 mjeseci ago by lex.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
Više
12 godina 10 mjeseci ago - 12 godina 10 mjeseci ago #1483 od lex
da, nedavno sam i ja čula za to upravo u našoj županiji, navodno da volonteri nose ustanovi doprinose, i onda ustanova plaća, jer doprinose plaća poslodavac...mene više muči nešto drugo...ta osoba ima sva prava iz radnog odnosa osim odredbi o sklapanju ugovora o radu, plaći i naknadi plaće te prestanku ugovora o radu...
znači...moraš mu sve osigurati što mu pripada po propisima (prijevoz, regres, božićnica, dar djeci, pomoći, i ostala materijalna prava), godišnji odmor, itd. - to svakako više košta nego doprinosi...onda je upitna isplativost (za poslodavca) stažiranja odn. stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa... :ohmy:
Last edit: 12 godina 10 mjeseci ago by lex.

• mara
  • Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 10 mjeseci ago - 12 godina 10 mjeseci ago #1482 od mara
Dakle, ubit će me ovaj naš forum...ili me prekine na pola ili mi se stranica samo ugasi , šta skužim tek nakon napisanih pet-šest rečenica...bit će da smo inkompatibilni nas dva...

.... nastavljam: oko stažiranja:

Jasne su nam svima odredbe Pravilnika o mjerilima..bla..bla..stažiranju (Nn.br.7/07), ali nam je također jasno da se isti ne poštuje unatoč predviđenim sankcijama. Jasno je da država nema novaca, jasno je da ni bolnice nemaju sredstava za prijem tih ljudi na stažiranje. Nama je dakle problem primiti i volontere, jer im treba platiti sve doprinose, a radi se o relativno velikom broju, kod nas konkretno fizioterapeuta.
Zato se pitam postoji li zapreka načelne naravi ( ne uzimajući u obzir Pravilnik) zbog koje volonter ne bi mogao sam plaćati predviđene namete, tj.poreze i doprinose? Navedeno bi se predvidjelo Ugovorom o volontiranju...
Šta mislite...? Da čujem...vjerojatno imate slične problemčiće..
Last edit: 12 godina 10 mjeseci ago by mara.

• mara
  • Autor teme
Više
12 godina 10 mjeseci ago #1481 od mara
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Društvo imam jedan zanimljiv upit (Upućen na mene pa ja budući nisam sigurna upućujem vama)
Naime zdravstveni radnici (sss, všs), koji su završili školovanje spremni su volontirati i to na način da sami plaćaju poreze i doprinose, (budući više nema niti mjere sufinanciranja pripravničkog staža od strane HZZO-a niti stručnog osposobljavanja na teret HZZZ-e) nakon što smo im jasno rekli da nemamo sredstava za uplaćivanje državnih davanja tijekom njihovog volontiranja.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.174 sekundi
Pokreće Kunena Forum