Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Zabrana zapošljavanja

• ljiljana
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 3 mjeseci ago - 12 godina 3 mjeseci ago #1638 od ljiljana
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Evo šaljem tekst koji smo proslijedili u MZ i dobili suglasnost na 6 mjeseci

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO ZDRAVLJA
N/P prof.dr.sc. Rajka Ostojića, dr.med.
ministra zdravlja

KSAVER 200A
10000 ZAGREB
U ______, 01.10.2012.
Broj: 01- 4102/1-12.

PREDMET: Zamolba za davanje suglasnosti za produljenje radnog odnosa radnika nakon
navršenih 65 godina života i 15 godina mirovinskog staža

Temeljem članka 104., st.1, tč.3, Zakona o radu (NN RH 149/09, 61/11), upućujemo Vam zamolbu za izdavanje suglasnosti za produljenje radnog odnosa za ____________, dr.med., spec.oftalmologije, za 6 mjeseci, nakon navršenih 65 godina života.

_________________, dr.med., spec.oftalmologije, 65 godina života navršava dana 16. studeni 2012.godine, s kojim datumom će imati 32 godine, 11 mjeseci i dva dana mirovinskog staža.

Dr._______________radi u Jedinici samostalne djelatnosti za oftalmologiju u kojoj su zaposlena ukupno tri liječnika specijalista oftalmologije (uključujući i dr.__________) i jedan specijalizant koji završava specijalizaciju za više od tri godine.

Sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje u djelatnosti oftalmologije ugovorene su dvije opće ambulante s punim radnim vremenom i ambulanta za UZV s nepunim radnim vremenom, a jedan od specijalista radi operativne zahvate u sklopu Službe za kirurgiju.

Voditelj Jedinice samostalne djelatnosti za oftalmologiju je podnio zahtjev za produženje radnog odnosa za dr._________ a dr.______________je izrazila volju za ostankom na radu i nakon navršenih 65 godina života.

Ova Odluka je usklađena s Pravilnikom o radu Opće bolnice _______ u pogledu predviđenih radnih mjesta i broja izvršitelja.

Zamolbi prilažemo Odluku Upravnog vijeća Opće bolnice ______ od 11.09.2012.godine, ur.br.: 01- 3699/6-12.

S poštovanjem,

RAVNATELJ OPĆE BOLNICE ________
Last edit: 12 godina 3 mjeseci ago by lex.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• TRATINČICA
Više
12 godina 3 mjeseci ago #1621 od TRATINČICA
Draga Teno,
kako god bilo s naputcima MZ, produženje radnog odnosa iza 65. godine života ti je zaključenje novog ugovora o radu na određeno vrijeme obzirom da ti onaj prethodni ugovor o radu s tim radnikom prestaje na sam dan 65.-tog rođendana po sili zakona. Obavezno moraš tražiti odobrenje MZ za to. Kao argument ti može proći sve što je usko vezano za struku:npr. mentor za specke ili mentor za uže specke, uvjeti za stjecanje statusa klinika ili klinički zavod...Nažalost nemam nikakav primjerak, ali zadnje što sam tražila ljetos su bila tri specijalista koji su mi bili pročelnici kliničkih odjela na klinikama, sva trojica imaju uže specku pa sam se na to pozvala i bez problema dobila suglasnot da im produžim na godinu dana. Nisam ja to esejistički obrazlagala, već sam samo na onaj obrazac pod razlog uspiala to što sam ti prethodno navela. Dakle tada sam s ta tri specijalista zaljučila novi ugovor o radu na godinu dana temeljem suglasbosti MZ.
POzz :)

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1599 od lex

TENA napisao: Šta je s produženjem radnog odnosa nakon 65.Imam konkretan slučaj i zanima me, a ako netko ima neki dopis s obrazloženjem jako bi me obradovao i još kad bi mi to poslao :kiss:

poslano!

• TENA
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1597 od TENA
Znam za naputak ali budući se ne spominju u ovoj novoj odluci, mislila sam da se to ukinulo samim donošenjem odluk

• mara
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1596 od mara
Imaš naputak MZ iz 2012 g gdje izričito navode (konkretno za liječnike) da se od njih-MZ- treba tražiti suglasnost za takav vid zapošljavanja..
Analogijom, pretpostavljm da je isto i za druge strukture.

• TENA
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1591 od TENA
Šta je s produženjem radnog odnosa nakon 65.Imam konkretan slučaj i zanima me, a ako netko ima neki dopis s obrazloženjem jako bi me obradovao i još kad bi mi to poslao :kiss:

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1585 od lex

može Vaše mišljenje na ovo:

Da, u pravu si...nema zabrane za zamjene za privremeno odsutne radnike po bilo kojoj osnovi (čitaj: bolovanje, rodiljni dopust,...ali ja bih tu ubrojila i godišnji odmor, jer i u tom slučaju je radnik privremeno odsutan!!!).

Dakle, ne treba niti suglasnost za takvo zapošljavanje...
Suglasnost je potrebna jedino u iznimnim slučajevima kod zapošljavanja prema toč. II st. 1.

U toč. II st. 1. utvrđeno je pravilo, a u st. 2. iznimka od tog pravila.

• pravnikzhm
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1584 od pravnikzhm
pozdrav

može Vaše mišljenje na ovo:
Meni iz Odluke MZ proizlazi da suglasnost UOPĆE NIJE POTREBNA ako se zapošljava na određeno vrijeme na zamjenu po bilo kojoj osnovi.
Jer u odluci MZ točka II. stavak I. navodi se da vrijedi zabrana zapošljavanja na neodređeno i određeno vrijeme.
Isto tako u stavku II. navodi se da se zabrana ne odnosi na zamjene za privremeno odsutne radnike po bilo kojoj osnovi.
A vezano za suglasnost za zapošljavanje navodi se da istu daje ministar za zapošljavanje na određeno i neodređeno, uopće se ne spominje suglasnot za zapošljavanje za zamjene

• Papa Štrumf
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1582 od Papa Štrumf
:evil: bravo!!

Ma, ja mislim da je to svojevrsn galimatijas.
Eto, u odluci MZ piše da moramo
prethodno dobiti suglasnost od HZZO-a. Ne govori se više o zdravstvenim i nezdravstvenim
radnicima pa je za pretpostaviti da treba dobiti suglasnost za bilo kojeg radnika. HZZo
nije promijenio svoju odluku o davanju mišljenja iz travnja 2012. godine koja se odnosila samo
na zdravstvene radnike.

Dakle, ja sam njima proslijedio zahtjev za suglasnost za zapošljavanje kuhara i sad čekam
i živo me interesira kaj mi budu odgovorili, osobito ak bude odgovor da ne daju suglasnost
za nezdravstvene (što je realna opcija).
Kad takav odgovor HZZO-a proslijedim kasnije u MZ, kako će se oni posttaviti u odnosu na svoju
odluku jer neću imati suglasnost HZZO-a.

• nikolina_belamaric
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1579 od nikolina_belamaric
A ja postvaljam pitanje kome ćemo slati taj zahtjev nakon 31. siječnja kada će se većina županija izjavom odreći osnivačkih prava u korist Vlade po Zakonu o sanaciji??

• Papa Štrumf
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1576 od Papa Štrumf
:) :) :evil: :evil: :) :)

• TENA
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1574 od TENA
sad si Š, bar si jedini za kojeg koristim to ime, za razliku od nekih koji koriste istu šablonu za sve :P :) :kiss:

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.251 sekundi
Pokreće Kunena Forum