Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Kako ishoditi isplatu jubilarne nagrade?

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
11 godina 11 mjeseci ago #1866 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
točno, može odmah tužiti,

ali...bilo bi normalno da prvo usmeno ili pismeno od ravnateljstva dobije
odgovor na upite da li će dobiti, kada će dobiti....

Naime, pred šest-sedam godina mi nismo mogli isplatiti JN, svakome tko je pitao smo
objasnili da će isplata kasniti par mjeseci. Eh, neki nisu mogli ili htjeli čekati tih par
mjeseci pa su tužili. OK, to je njihovo pravo, ali je isto tako moje pravo da u momentu
ostvarivanja mogućnosti isplate ( a to je bilo kroz par mjeseci) isplatim sve osim onih koji
su u sporu - sve do pravomoćnog okončanja spora.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• TRATINČICA
Više
11 godina 11 mjeseci ago #1858 od TRATINČICA
hej Lex ne treba joj niti zahtjev za zaštitu prava, niti bilo kakav dopis Upravnom ili Sanacijskom vijeću.
Radi se o novčanoj tražbini iz radnog odnosa koja je utuživa drugi odmah dan po dospjeću bez potrebe prethodne obveze obaraćanja poslodavcu zahtjevom za zaštitu prava. dakle isti u konkretnom slučaju nije procesna pretpostavka za pokretanje radnog spora radi isplate.

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
11 godina 11 mjeseci ago - 11 godina 11 mjeseci ago #1853 od lex
v. čl. 129. Zakona o radu...
a pošto nema Upravnog vijeća (ako je ustanova u sanaciji), hm, ili recimo da ga ima, ali nema nikakve ovlasti :blink: , vidi link www.upzh.hr/index.php/novosti/item/173-z...a-tko-ce-to-rijesiti, nastavno, ako poslodavac ne odgovori u roku od 15 dana dostave zahtjeva radnika, dakle, računaj datum od dana podnošenja zahtjeva Upravnom vijeću, jer nas nije briga što oni nemaju ovlasti, ali imaju mandat...(biseri Ministarstva zdravlja :sick: ), ti ćeš u daljnjem roku od 15 dana zahtijevati zaštitu pred Općinskim sudom koji je nadležan za radne sporove.

Znači, uvjet je da prethodno dobiješ, ili, zatražiš rješenje ravnatelja kojim ti odbija isplatu, na koje rješenje imaš pravo podnijeti zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava Upravnom vijeću u roku od 15 dana računajući od dana dostave odluke ravnatelja da ti uskraćuje isplatu jubilarne nagrade, i ako se Upravno vijeće ne oglasi, slijedeći rok za podizanje tužbe pred nadležnim sudom je 15 dana računajući od dana dostave tvojeg zahtjeva Upravnom vijeću.
Last edit: 11 godina 11 mjeseci ago by lex.

• TENA
Više
11 godina 11 mjeseci ago #1848 od TENA
Probaj uputiti pismeni dopis ravnatelju, pa kad se ne očituje ili negativno odgovori, onda na Upravno vijeće, ukoliko ti ustanova nije u sanaciji. Ukoliko je, onda nemaš "tijela upravljanja" pa se strpi dok ne dođe spasonosno "Sanacijsko vijeće" :angry:

• namnam
  • Autor teme
Više
11 godina 11 mjeseci ago #1847 od namnam
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
poštovani! Lijepo Vas molim da mi savjetujte što da učinim. Naime početkom ove godine trebala sam dobiti jubilarnu nagradu međutim ista mi nije isplaćena zbog toga jer se u računovodstvu stalno pravdaju da nema novaca na računu bolnice .Kako da ostvarim svoje pravo i "prisilim" ih da mi istu isplate ? Unaprijed zahvaljujem

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.249 sekundi
Pokreće Kunena Forum