Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Prof.dr.sc. MARINKO Đ. UČUR dobio visoko priznanje - NAŠE ISKRENE ČESTITKE!

Naš dugogodišnji sudionik kongresa pravnika u zdravstvu Prof.dr.sc. Marinko Đ. Učur dobio visoko priznanje!

Dodjela priznanja i nagrada za ostvarena iznimna i vrijedna postignuća u području sigurnosti i zdravlja na radu

U organizaciji ZIRS Učilište – ustanova za obrazovanje odraslih i znanstveno-stručnog časopisa Sigurnost, u Zagrebu je 5. prosinca 2023. godine održana 24. tradicionalna godišnja nacionalna Konferencija s međunarodnim sudjelovanjem "Sigurnost i zdravlje – temeljno načelo i pravo na radu"

Tom prigodom uvaženom prof.dr.sc. Marinku Učuru, diplomiranom pravniku dodijeljen je „Oscar za ostvarene iznimne rezultate u promicanju i unapređenju sigurnosti i zdravlja na radu (životno djelo)“.

Prilikom dodjele prestižne nagrade „Oskar – povelja s plaketom“ istaknuto je kako se povelja dodjeljuje prof. Učuru za višegodišnje posebne zasluge i osobiti doprinos unapređenju zaštite na radu i zaštite zdravlja u Republici Hrvatskoj. 

Naime, Marinko Đ. Učur diplomirao je na Pravnom fakultetu a radni odnos započeo je 1963. godine. Radio je u državnoj službi i u gospodarstvu na svim funkcijama (od referenta do direktora). Na fakultetima i sveučilišnim studijima prošao je sve „faze“ i statuse od asistenta do redovnog profesora u trajnom zvanju i zvanju znanstvenog savjetnika. Posebni interes i rezultate ostvario je u području radnog prava, službeničkom pravu, pravu sigurnosti i zaštite na radu, pomorskom radnom pravu i nomotehnici. Autor je brojnih udžbenika kao i brojnih priručnika iz područja radnog prava, prava zaštite na radu, ali i drugih pravnih disciplina. Nekoliko stotina stručnih i znanstvenih radova objavljeno mu je u stranim i domaćim časopisima te zbornicima iz područja zaštite na radu. Urednik je, član uredništva, Savjeta, Zbornika pravnih fakulteta, stručnih časopisa u zemlji  i inozemstvu. Član je pravne akademije, odbora za zakonodavstvo i odbora za rad (u nekoliko mandata) u Hrvatskom saboru. Zagovornik je osnivanja Komore stručnjaka (savjetnika) za  zaštitu na radu. Nakon završetka radnog vijeka na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te umirovljenja, i dalje je aktivan sudionik u brojnim  programima, uključivo i  u području zaštite na radu. Umirovljen je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

NAŠE ISKRENE ČESTITKE!