- Zahvala primljena: 0
evidencije dolaska i odlaska s posla
- ljkolarec
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
13 godina 10 mjeseci ago #1328
od ljkolarec
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
istina, dovoljno je reći samo bolnica, ravnopravnost radnika? diskriminacija ? nažalost nije važno da li se s netko opterećuje ili ne, ali važno je ako netko koristi neko čudno pravo
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Papa Štrumf
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
13 godina 10 mjeseci ago #1326
od Papa Štrumf
Hm, hm, ali samo na ono zdrav. radna organizacija.
Kolko se sjećam, a radio sam već tada, Zakon o udruženom radu je
poznavao radne organizacije, složene radne org, osnovne org. i sl. Ukinut je
koncem 1989 kad je stupio na snagu Zakon o poduzećima, pa onda zakon o trgovačkim
društvima i ...eh...
No drobro, malo sam danas posebno nadrk...
Ovako, mi smo uveli BIS, PIS i HR ili software unutar kojih je i evidencija o radu SVAKOG radnika bolnice.
Nema potpisivanja kad je tko došao ili još gore, kad je tko otišao. To trebaju, moraju i rade rukovoditelji
svako za svoju jedinicu.
Više puta je naglašavano, pisano i upozoravano na kašnjenje, ranije odlaske i česta prešetavanja bez posebnih raloga (npr. cigareta ili sl), a o tome opet vode računa voditelji jedinica. Naravno da ima i bit će onih kojima se kosi s vjerom ak ne zakasne pet-deset minuta, a isto im se i događa ako ne odu isto toliko ranije s posla.
Ja sam grozan, ne opterećujem se s navedenim, neko bi pol sata u banku, pa bi u dućan, pa mu je bila magla, pa ga nekaj boli.... Kad vidim da je to otišlo predaleko, pozovem facu i velim, ok, iskoristio si dan godišnjeg. Nakon toga sam vrag, ali nitko više nika niti ne mora ići. Grozno, ha.
Btw: Koja korist od potpisivanja evidencija, troši se papir, neko bu to kao čital i??? I, ja ne bi odmah skakal na ravnopravnost radnika ili spominjal diskriminiranaciju - barem dok je to samo usmena obavijest.
Kolko se sjećam, a radio sam već tada, Zakon o udruženom radu je
poznavao radne organizacije, složene radne org, osnovne org. i sl. Ukinut je
koncem 1989 kad je stupio na snagu Zakon o poduzećima, pa onda zakon o trgovačkim
društvima i ...eh...
No drobro, malo sam danas posebno nadrk...
Ovako, mi smo uveli BIS, PIS i HR ili software unutar kojih je i evidencija o radu SVAKOG radnika bolnice.
Nema potpisivanja kad je tko došao ili još gore, kad je tko otišao. To trebaju, moraju i rade rukovoditelji
svako za svoju jedinicu.
Više puta je naglašavano, pisano i upozoravano na kašnjenje, ranije odlaske i česta prešetavanja bez posebnih raloga (npr. cigareta ili sl), a o tome opet vode računa voditelji jedinica. Naravno da ima i bit će onih kojima se kosi s vjerom ak ne zakasne pet-deset minuta, a isto im se i događa ako ne odu isto toliko ranije s posla.
Ja sam grozan, ne opterećujem se s navedenim, neko bi pol sata u banku, pa bi u dućan, pa mu je bila magla, pa ga nekaj boli.... Kad vidim da je to otišlo predaleko, pozovem facu i velim, ok, iskoristio si dan godišnjeg. Nakon toga sam vrag, ali nitko više nika niti ne mora ići. Grozno, ha.
Btw: Koja korist od potpisivanja evidencija, troši se papir, neko bu to kao čital i??? I, ja ne bi odmah skakal na ravnopravnost radnika ili spominjal diskriminiranaciju - barem dok je to samo usmena obavijest.
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
13 godina 10 mjeseci ago #1324
od lex
hm, hm, čudno malo, a što je s diskriminacijom i primjenom Zakona o radu koji u u čl. 5. spominje izravnu i neizravnu diskriminaciju na području rada i radnih uvjeta. Po meni bi ovo bila izravna diskriminacija, jer dolazak na posao i odlazak s posla je dio radnih uvjeta radnika, a posebno kad je taj uvjet i propisan Pravilnikom o početku i završetku radnog vremena.
Stoga, ako je utvrđeno da radno vrijeme počinje tad i završava tad, onda to vrijedi za sve radnike jednako.
Ovdje se definitivno radi o diskriminaciji po osnovi obrazovanja.
Smatram da bi ste se trebali obratiti radničkom vijeću ili sindikalnom povjereniku ako nemate radničkog vijeća, sa zahtjevom da zaštiti interese radnika, jer radničko vijeće je dužno paziti na poštivanje zakona, pravilnika i drugih propisa.
U krajnjem slučaju, ovo bi bilo vrlo interesantno i za pučkog pravobranitelja.
Pogledaj malo više o diskriminaciji na www.ombudsman.hr/to-je-diskriminacija.html .
Stoga, ako je utvrđeno da radno vrijeme počinje tad i završava tad, onda to vrijedi za sve radnike jednako.
Ovdje se definitivno radi o diskriminaciji po osnovi obrazovanja.
Smatram da bi ste se trebali obratiti radničkom vijeću ili sindikalnom povjereniku ako nemate radničkog vijeća, sa zahtjevom da zaštiti interese radnika, jer radničko vijeće je dužno paziti na poštivanje zakona, pravilnika i drugih propisa.
U krajnjem slučaju, ovo bi bilo vrlo interesantno i za pučkog pravobranitelja.
Pogledaj malo više o diskriminaciji na www.ombudsman.hr/to-je-diskriminacija.html .
- ljkolarec
- Autor teme
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
13 godina 10 mjeseci ago #1323
od ljkolarec
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
U našoj zdrav.radnoj organizaciji uvedena je obveza potpisivanje evidencije dolaska i odlaska sa posla ,ali samo za administrativne djelatnike, a ne i za ostale djelatnike. (usmena obavijest)
Smatram da je istim dovedena u pitanje ravnopravnost djelatnika.
Molim vas Vaše mišljenje
Smatram da je istim dovedena u pitanje ravnopravnost djelatnika.
Molim vas Vaše mišljenje
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.144 sekundi