Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Tumačenje Uredbe o koeficijentima složenosti

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1379 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

danica.s.g napisao: Poštovani,
obzirom da i mene zanima isto pitanje iako sam nemedicinske struke, i ja sam mišljenja da se koeficijent dodijeljuje izravno Uredbom kako se i tumači od strane središnjeg ureda za upravu. Mislim da se pravilnici nisu uskladili s Uredbom, jer su voditelji jednakih naziva različito dobivali koeficijente u bolnicama. To nije u skladu s Uredbom. Raspon je od 1,20 do 2,20. Prema nazivu u tumačenju za voditelja odsjeka je 1,75 , dok za voditelja službe 2,20.

Isti odgovor kao i za dipl.ms.!
Pravilnici ne moraju niti postojati, Uredba se primjenjuje izravno, odsjek i služba nisu isto, služba je viši organizacijski oblik od odsjeka, sve ovisi o složenosti poslova pojedinog položaja, odnosno, opisa poslova pojedinog radnog mjesta/položaja...

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1378 od lex

dipl.ms napisao: Zahvaljujem se na odgovoru! Samo me zanima zar nemaju svi pravo na uvećanje koeficijenta kad završe viši stupanj obrazovanja izravnom primjenom Uredbe o koeficijentima kako piše u dokumentu...Zdravstveni djelatnik VSS 1,71 ? Na koga se to onda odnosi? Ja imam saznanja da dipl.ms spadaju ovdje...?
Lijep pozdrav!

da, dipl.ms. spadaju pod 1,71, vidi tumačenje Ministarstva znanosti na linku sharepoint.zvu.hr/obavijesti/aktualno/Li...7/20120515100745.pdf , ali, rekoh, Uredba se izravno primjenjuje, no, samo sukladno uvjetima iz Ugovora o radu (naziv radnog mjesta/položaja sukladno opisu poslova). Dakle, ako je ugovor o radu na SSS med. sestra, onda ne ide izravna primjena Uredbe na viši koeficijent, poslodavac i radnik trebaju ponajprije sklopiti ugovor o radu za poslove dipl.ms. da bi ta osoba uopće ostvarivala pravo na koeficijent složenosti poslova dipl.ms.

Ne zaboravimo da je ugovor o radu volja dviju strana, a ne samo jedne. :P

• danica.s.g
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1377 od danica.s.g
Poštovani,
obzirom da i mene zanima isto pitanje iako sam nemedicinske struke, i ja sam mišljenja da se koeficijent dodijeljuje izravno Uredbom kako se i tumači od strane središnjeg ureda za upravu. Mislim da se pravilnici nisu uskladili s Uredbom, jer su voditelji jednakih naziva različito dobivali koeficijente u bolnicama. To nije u skladu s Uredbom. Raspon je od 1,20 do 2,20. Prema nazivu u tumačenju za voditelja odsjeka je 1,75 , dok za voditelja službe 2,20.

• dipl.ms
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1376 od dipl.ms
Zahvaljujem se na odgovoru! Samo me zanima zar nemaju svi pravo na uvećanje koeficijenta kad završe viši stupanj obrazovanja izravnom primjenom Uredbe o koeficijentima kako piše u dokumentu...Zdravstveni djelatnik VSS 1,71 ? Na koga se to onda odnosi? Ja imam saznanja da dipl.ms spadaju ovdje...?
Lijep pozdrav!

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1375 od lex

dipl.ms napisao: Poštovani,
Imam li pravo na uvećanje koeficijenta kao diplomirana medicinska sestra na 1,71 kao zdravstveni djelatnik VSS izravnom primjenom Uredbe . Trenutno imam 1,20 kao glavna sestra odjela. A nedavno sam postala dipl.ms. Ili to smije ovisiti o dobroj volji uprave zdravstvene ustanove?
Zahvaljujem unaprijed!

Imaš, ako sklopiš ugovor o radu za poslove dipl.ms....dakle, pretpostavka je sklapanje ugovora o radu, odnosno, dogovor s poslodavcem....

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1374 od lex
ali, sklopila si ugovor o radu za određene poslove, mjesto rada ovdje nije niti bitno, bitni su poslovi koji se obavljaju, dakle, radno mjesto (razlika je između radnog mjesta i mjesta rada!).
Dakle, zasigurno znaš za koje poslove si sklopila ugovor o radu, jer ti to mora pisati i u opisu poslova (da li su to poslovi VŠS ili VSS), i za tu složenost poslova se utvrđuje koefijent za obračun plaće.

• dipl.ms
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1372 od dipl.ms
Ali ja nisam sklopila ugovor o radu za određrno radno mjesto, samo sam raspoređena na njega. Niti jedna medicinska sestra nije sklopila ugovor o radu sa određenim radilištem, već samo sa zdravstvenom ustanovom, a može biti raspoređena bilo gdje.

• dipl.ms
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1371 od dipl.ms
Poštovani,
Imam li pravo na uvećanje koeficijenta kao diplomirana medicinska sestra na 1,71 kao zdravstveni djelatnik VSS izravnom primjenom Uredbe . Trenutno imam 1,20 kao glavna sestra odjela. A nedavno sam postala dipl.ms. Ili to smije ovisiti o dobroj volji uprave zdravstvene ustanove?
Zahvaljujem unaprijed!

• lex
  • lex's Avatar
Više
13 godina 4 mjeseci ago #1369 od lex
Koeficijent se dodjeljuje prema složenosti poslova koje zahtijeva pojedino radno mjesto...znači...ako je u Pravilniku predviđeno VŠS, onda, bez obzira što osoba ima VSS, ostvaruje pravo na koeficijent složenosti poslova radnog mjesta na koje je raspoređena, odnosno, za koje ima sklopljen ugovor o radu.

• danica.s.g
Više
13 godina 5 mjeseci ago #1368 od danica.s.g
Poštovani,
molim Vas da mi odgovorite vezano uz tumačenje Uredbe za nezdravstvene radnike, radno mjesto : voditelj odsjeka,
VSS dipl.ek., prema Pravilniku radno mjesto za VŠS .
Ako sam shvatila prema tumačenju pravilnike je trebalo uskladiti sa Uredbom i vrednovati koeficijent prema složenosti za VSS. Molim Vaše mišljenje obzirom da osoba ima VSS i koef. 1,20.
U državnoj upravi su za jednaka radna mjesta dodijeljivani koeficijenti isključivo prema stručnoj spremi.
Molim Vaše mišljenje!
Da li netko zna odgovor !?

• lex
  • lex's Avatar
Više
14 godina 4 mjeseci ago - 12 godina 8 mjeseci ago #1237 od lex
evo, našla sam taj dokument!

Mi%C5%A1ljenje-preslika+arhivskog+primjerka+.pdf
Last edit: 12 godina 8 mjeseci ago by lex.

• pulapula
  • Autor teme
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
14 godina 5 mjeseci ago #1235 od pulapula
pulapula napisao:

U Tumačenju Uredbe o koeficijentima složenosti poslova ( od 07.04.2010) objavljenog na stranicama Udruge vidjela sam da se spominje tumačenje Središnjeg državnog ureda za upravu kojim se definiraju koeficijenti visoke stručne spreme nezdravstvenih radnika. Kako je u našoj ustanovi to drugačije riješeno molim ako neko ima taj dokument da mi se javi i da mi ga dostavi ( radi se o tumačenju klasa 120-01/07-01/0043 ur.br. 515-05/7-06/2 od 29.svibnja 2007. godine.

Podsjećam na upit i molim dokument ako ste ga pronašli. Pozdrav

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.190 sekundi
Pokreće Kunena Forum