Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

POVJERENSTVO ZA TUMAČENJE TKU ZA SLUŽBENIKE I NAMJ

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1873 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
temeljni kolektivni ugovor je opći propis u jednoj djelatnosti npr. u javnim službama, a javne službe obuhvaćaju kulturu, zdravstvo, školstvo, visoko obrazovanje, socijalu...e sad, svaka ta javna služba može imati svoj granski kolektivni ugovor kojim se reguliraju specifičnosti te službe...tako npr. u našem granskom za zdravstvo reguliraju se posebni uvjeti rada s dodacima na plaću, kojih, kao takvih, u drugim granskim ugovorima nema, pa npr. dodatak na liječničku odgopvornost, isto tako, granski i temeljni kolektivni ugovor imaju dosta zajedničkih odredbi, ali, granski može u nekim nijansama biti i povoljniji od temeljnog....iako veći dio odredbi preuzima od temeljnog

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• gogi
  • Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1870 od gogi
Koji je domen rada tog povjerenstva?I MOLIL DA MI SE NE SMIJETE,ISČITALA SAM BEZBROJ TOGA VEZANOG ZA KOLEKTIVNE UGOVORE,EVO MOLIM UKRATKO RAZLIKA IZMEĐU GRANSKOG I TEMELJNOG

• lex
  • lex's Avatar
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1865 od lex
To ti je Povjerenstvo za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora, a za Granski kolektivni ugovor za zdravstvo povjerenstvo još nije osnovano...

• gogi
  • Autor teme
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1862 od gogi
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Evo radeći noćnu smjenu i čačkajući po internetu naišla sam na internet stranicu Ministarstva rada i mirovinskog sustava i pročitala da je 30.01.2013 održana sjednica Povjerenstva za tumačenje TKU,te da je na šest mjeseci presjedanje preuzela Vlada RH.Članovi povjerenstva su:MARKO KRIŠTOF,LJUBICA ĐUKANOVIĆ,SAŠA ZELENIKA sa strana Vlade,dok su sa strane sindikata:DRAŽEN MANAGIĆ,KREŠIMIR ROŽMAN I IVICA BABIĆ.Dali to znači da povjerenstvo radi,jer kad sam poslala upit na MIZ dobila sam odgovor da nije osnovano,ja niš ne kužim :dry: :dry:

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.134 sekundi
Pokreće Kunena Forum