Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

mjesni i međumjesni prijevoz

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
15 godina 7 mjeseci ago #779 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
nemali broj puta sam utvrdila da nam je pravosuđe ponekad tako šuplje, da me često sram priznati d sam pravnik:angry:

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
15 godina 7 mjeseci ago #775 od Papa Štrumf
vrrrlo koristan podatak. Čuj niti ja se ne nadam izgubiti, ali....

Zamisli slijedeće:
Spor traje već 13 godina.
Vlasništvo, prvostupanjska u našu korist, drugostupanjska isto, VSH odbacuje zahtjev za reviziju. HURA!!
I onda, rasprava za predaju u posjed (ovi drugi imaju nekretnine u posjedu). Sud donosi rješenje da se nama predaju nekretnine, oni se žale jer NIJE UTVRĐENO KO JE VLASNIK. Navode da su stekli građenjem pravo, bla bla bla,
Županijski uvažava žalbu jer da FAKAT nije utvrđeno dal su oni možda stekli vlasništvo građenjem. I pazi za kraj: Mi još moramo dokazati da su bili nesavjesni posjednici. 13 godina smo se samo o tome spominali!!!
To je u najkraćem mogućem, a ti mi sad reci dal buš DOBIL radni ili bilo koji spor ?

• Maverick
Više
15 godina 7 mjeseci ago #773 od Maverick
ja sam imao par radnih sporova oko putnih, nije da se hvalim no sve smo dobili pa ako nekom treba neko detaljnije objasnjenje, neka se javi

• Papa Štrumf
Više
15 godina 7 mjeseci ago #771 od Papa Štrumf
Eh, prijevoz.

Kod mene je svaki radnik potpisao izjavu \"pod kaznenom i mat....\" s koje adrese putuje na posao te na taj način dobiva putne troškove. Bilo je pokušaja varanja (ljudi smo, kaj ne) ali vrlo sporadično.
Što se tiče same naknade prijevoza, tu smo napravili slijedeće:
Svim radnicima priznajemo mjesni prijevoz tzv. cipelarinu, pa i duplu kod nekih kategorija. Ostalim radnicima pripada pravo na visinu mjesečne karte VLAKA i to bez obzira ima li u njegovom smjeru tračnica ili ne. Prema HAK-ovom daljinomjeru smo izračunali razdaljine od sjedišta bolnice do kućnih adresa. ZAŠTO?
Za autobusnu kartu nema novaca, ionako nitko ne putuje javnim prijevozom, radnici koji su dobivali vlak su diskriminirani činjenicom da trasom njihovog stanovanja prolazi vlak i za istu razdaljinu od kuće do posla dobivaju i do tri puta manje nego oni kojima vlak ne prolazi kroz selo. A i postavljalo se pitanje koji trošak obračunati onima koji stanuju u pokrajnim selima gdje nema ni vlaka, ni autobusa, a bogami niti poštene ceste.Uzeti \"kao da prolazi....\" - e mi smo uzeli kao da prolazi vlak.
Desetak njih se sprema tužiti pak bumo vidli kak bu završilo.

• lex
Više
15 godina 7 mjeseci ago #762 od lex
mi plaćamo trošak mjesnog i međumjesnog prijevoza prema prijavljenim podacima u kadrovskoj službi, koji ponekad mogu biti i drugačiji od podataka u osobnoj iskaznici.

Prema GKU mjerodavno je mjesto s kojeg radnog stvarno dolazi na posao, iako prema tumačenjima Povjerenstva za tumačenje GKU bi se mjesto s kojeg radnik dolazi na posao morao smatrati podatak iz osobne.

Gradski i prigradski, odnosno, mjesni i međumjesni prijevoz određujemo, u pravilu, prema cijeni karte, odnosno popisu naselja u sastavu grada ili općine, a često i \"odokativno\" jer je problem u malim općinama koje imaju više sela, kada se ne može procijeniti što je mjesto, a što je međumjesto. Npr. u mojoj općini postoji 12 mjesta, kroz neka prolazi međumjesni prijevoz, a kroz neka ne, a sva pripadaju istoj općini.

• lex
Više
15 godina 7 mjeseci ago #741 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
proslijeđeno s maila Udruge

tema putni trošak

1. Kako rješavate problem lažnih prebivališta?? kod mene se prijave u vikendicu (promjene
osobnu) i mi naravno po osobnoj plaćamo putni trošak iako znamo da ne žive na toj adresi??
Kako ovome stati na kraj???Moj ravnatelj želi poslati prijavu policiji???

2. Da li radnicima koji žive izvan mjesta rada plaćate uz međumjesni 1 ili 2 mjesna (mi nismo
uopće plaćali takvima mjesni pa su tužili i sud im svima dosudio uz međumjesni i 2 mjesna u
mjestu rada i mjestu stanovanja bez obzira da li ga koriste, da li je organiziran i neovisno od
udaljenosti mjesta stanovanja odnosno rada od stanice međumjesnog prijevoza)????

3. Kako odrediti koja su mjesta gradska a koja prigradska ?? da li po cijeni karte??

Pozdrav i nadam se da ćete bar malo pomoći i to hitno

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.198 sekundi
Pokreće Kunena Forum