Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Bolovanje trudnice i radni odnos

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
15 godina 6 mjeseci ago #819 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
potpisujem!
:)

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
15 godina 6 mjeseci ago #818 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
1. čl. 71. stavak 3. Zakona o radu: Kad je ugovor sklopljen na određeno vrijeme do određenog datuma, npr do 30. 05. . prekida se ugovor o radu bez obzira na trudnoću.

2. (čl. 10. st. 1.) ali ako je ugovor o radu sklopljen kao zamjena za radnika npr. na bolovanju ili kao zamjena za radnicu na prodiljskom – onda se ne prekida ugovor o radu tako dugo dok traju okolnosti zbog kojih je ugovor sklopljen. Drugim riječima, ako si zamjena drugoj radnici na porodiljskom, možeš koristiti sva prava po Zakonu dok se ona ne vrati na posao prekidom ili istekom porodiljskog. Naravno, u ugovoru mora biti naznačeno da se radi o zamjeni. U tom slučaju bi imali mogućnost zapošljavanja zamjene zamjene.

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
Više
15 godina 6 mjeseci ago #814 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
preneseno s e-maila Udruge

Veliki pozdrav, imam više pitanja koje me muče. Počela sam raditi 20.09.2009. u jednoj firmi na određeno vrijeme. Produžen mi je ugovor do danas 2 puta,opet na određeno i traje do 31.05.2010 . U međuvremenu sam ostala u drugom stanju. Zanima me postoji li kakav zakon koji me štiti da necu dobiti otkaz ako odem na bolovanje kao trudnica, ako otvorim bolovanje prije isteka ugovora recimo početak 5 mjeseca. molim vas za nekakav odgovor jer ne znam gdje se mogu informirati.
/podaci poznati adminu/

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.208 sekundi
Pokreće Kunena Forum