Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Pravo na naknadu putnih troškova

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
15 godina 2 tjedana ago #901 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
čl. 79. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja:
st. 7. Radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla međumjesnim javnim prijevozom u visini stvarnih izdataka prema cijeni mjesečne, odnosno pojedinačne karte, ako je mjesto stanovanja udaljeno do 100 km od mjesta rada (iznad 100 km od mjesta rada naknada prijevoznih troškova utvrđuje se odlukom Ministarstva zdravstva).

Također, pročitaj na našim stranicama tumačenje Zajedničkog povjerenstva za GKU na linku upzh.hr/v1/images/dopisi/zaklju%E8ci%20gk.doc , zaključak br. 78. i br.289.

Isto tako, čl. 65. st. 7. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

Uvjeti i svrha sklapanja ugovora o radu nemaju veze s naknadom troškova prijevoza, dakle, radnik koji sklopi ugovor o radu na određeno vrijeme ima jednaka prava kao i radnik s ugovorom o radu na neodređeno vrijeme, također, bez obzira da li je pripravnik ili je iz nekog drugog razloga sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Lidija
  • Autor teme
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
15 godina 2 tjedana ago #900 od Lidija
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Molim Vas da mi odgovorite je li poslodavac (tj. bolnica) dužna pokriti troškove međugradskog prijevoza doktorima medicine na pripravničkom stažu? Naime, moja ustanova pokriva troškove ZET-ovog pokaza ali ne i međugradskog prijevoza sa obrazloženjem da je moj ugovor na određeno vrijeme.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.188 sekundi
Pokreće Kunena Forum