Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Specijalizacija

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
14 godina 10 mjeseci ago #1000 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
hvala na pohvalama...drago nam je da možemo međusobno razmijeniti mišljenja i iskustva...B)

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lada
  • Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
14 godina 10 mjeseci ago #997 od lada
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Možda netko može pomoći svojim saznanjima.

U Zakonu o zdravstvenoj zaštiti,
Klasa:500-01/08-01/03
Zagreb, 15. prosinca 2008.

u članku 140.

navodi se sljedeće:
Specijalizacija se može odobriti
zdravstvenom radniku kojem je izdano odobrenje za
samostalan rad te koji je u radnom odnosu u zdravstvenoj ustanovi ili trgovačkom društvu
koje obavlja zdravstvenu djelatnost ili ima privatnu praksu ili radi kod zdravstvenog radnika
privatne prakse sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem.
Zdravstvenom radniku iz stavka 1. ovoga članka koji nije u radnom odnosu u zdravstvenoj
ustanovi niti u trgovačkom društvu koje obavlja zdravstvenu djelatnost niti ima privatnu
praksu, odnosno ne radi kod zdravstvenog radnika privatne prakse sa završenim sveučilišnim
diplomskim studijem, ministar može odobriti specijalizaciju za vlastite potrebe, za potrebe
ministarstva, ministarstva nadležnog za obranu, ministarstva nadležnog za pravosuđe,
ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, ministarstva nadležnog za obitelj i branitelje,
ministarstva nadležnog za znanost i obrazovanje, ministarstva nadležnog za okoliš, Državnog
zavoda za zaštitu od zračenja, Agencije za lijekove i medicinske proizvode, Agencije za
kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, Zavoda za telemedicinu, fakulteta zdravstvenog
usmjerenja, znanstvenih pravnih osoba, pravnih osoba koje obavljaju proizvodnju i promet
lijekova i medicinskih proizvoda, pravnih osoba koje obavljaju poslove zdravstvenog
osiguranja te upravnih tijela jedinica područne (regionalne) samouprave nadležnih za
zdravstvo.

Pitanje:
Imam blisku osobu koja je radila kao liječnik i sada je nezaposlena u Hrvatskoj pa me zanima da li se na nezaposlene može primjeniti članak 140, gore citirani. Ona bi sama financirala svoju specijalizaciju.
Da li je moguće da nezaposleni financiraju sami svoju specijalizaciju i pod kojim uvjetima?

Mnogo vam hvala na odgovoru.

P.S. Vidim da se na forumu vrijedno radi, otvaraju se nove rubrike. Tek sam sada uočila Pitanja i odgovore.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.107 sekundi
Pokreće Kunena Forum