Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Specijalizacija-žalbe

• TENA
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
14 godina 10 mjeseci ago #1006 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Ne mogu da se ne uključim.
Dakle, ja sjedim na tim famoznim razgovorima sa specijalizantima, naravno u svojstvu zapisničara jer što bi pravnik drugo i radio. No ipak smatram, a i iskustvo je pokazalo da su ti razgovori dobri.Često se baš na razgovoru pokaže cijela istina, npr. imaš kandidata koji je po svim referencama izvrstan a na razgovoru ispadne da je totalno zalutao (blagi izraz) za određenu specijalizaciju.Osim ako se ne radi o određenim interesima (o tome ne bih) razgovori su dobar kriterij za odabir, na kraju odabireš čovjeka koji će u nekom kolektivu provesti najčešće cijeli svoj radni vijek

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
Više
14 godina 10 mjeseci ago #1004 od Papa Štrumf
Zašto je član povjerenstva nekog kandidata ocijenio s 1, a drugog s 3 - ne treba obrazlagati. Radi se o osobnom, subjektivnom stavu člana povjerenstva o kandidatu i njegovom motivaciojom za raspisanu specku.

Jedino gdje možeš probati rušiti izbor je zbroj bodova na temelju dokumentacije, ali vjerujem da su bodovi dobro zbrojeni.

Ako te to tješi, prije izvjesnog vremena sam se natjecao za jedno mjesto gdje nas je privatni poslodavac sve čoporativno uveo u sobu i obavio konferencijski razgovor: dva strana jezika, znanja ovakva i onakva, javni bilježnik koji sve to bilježi, odvjetnik poslodavca. Ono, na nivou. Svi smo lijepo razgovarali i kasnije na kavici smo zaključili tko bi od nas prijavljenih mogao dobiti posao.
A ono, primljen je tip koji opće nije zucnul cijelo vrijeme razgovora. Pitanje koje je ostalo visjeti u zraku je bilo - čemu sva ta parada.

Ima li sličnosti? To prepustimo kroničarima.

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
14 godina 10 mjeseci ago #1001 od lex
Povjerenstvo za izbor specijalizanta obavlja razgovor s pristupnicima u svrhu stjecanja uvida u motivaciju pristupnika za određeno specijalističko usavršavanje.

E sad, diskreciono je pravo Povjerenstva da utvrđuje motivaciju pristupnika, jer svaki član Povjerenstva ocjenjuje pristupnika s najviše 3 boda, tako da, mislim da ti ne bi bio dobar razlog za prigovor koji si naveo.

Navodiš da si bio \"objektivno\" najbolji kandidat...ok...ali, očito je i svraha razgovora s Povjerenstvom subjektivnog karaktera, tako, da ti možeš imati i maksimalan broj bodova po objektivnim kriterijima, ali, od Povjerenstva možeš dobiti 0 bodova i sve ti pada u vodu.

Žalosno, ali istinito...:( .

Nadalje, sve što navodiš u svom postu je subjektivno, ali, vjeruj mi, neće ti ništa pomoći, jer zasigurno, na temelju zapisnika Povjerenstva sve će štimati...a ti nemaš dovoljno dobar razlog da rušiš izbor izabranog kandidata, jer sve što si napisao, nemaš uporište u kvalitetnom dokazu, osim nagađanja.

• Joža
  • Autor teme
Više
14 godina 10 mjeseci ago #998 od Joža
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Poštovani, zanima me koje su mogućnosti žalbe na rezultate natječaja za specijalizacije. Konkretno, ako sam na natječaju ja bio objektivno najbolji kandidat, a na specijalizaciju je primljena osoba koja je već 18 mj besplatno radila na određenom odjelu da bi se umilila šefovima, imam li na temelju toga ikakvog temelja za žalbu? Naime, oni su to opravdali bodovima na razgovoru jer im je osoba koja je za njih besplatno radila poznata i \"uklapa\" se u tim. Međutim, nigdje se u pravilnicima ne spominje dodatno bodovanje ili zasluge za besplatan rad u ustanovi, dakle nisu svi kandidati bili upoznati s činjenicom da je bilo potrebno prije samog natječaja raditi i \"uklopiti se\" u tim. Dakle, zanima me imam li osnove za žalbu i ikakve šanse da ona bude uzeta u obzir, te na što bih se pri ulaganju žalbe uopće pozvao?
I koje su uopće zakonske osnove za takav besplatan rad na pojedinim odjelima? Te još jedno pitanje - ako je riječ o državnoj bolnici, s kojim pravom se na natječaju biraju osobe koje se šefovima najviše sviđaju i najbolje slažu s ostalim liječnicima na odjelu? Smatram da to može biti uvjet u privatnim ustanovama gdje šef ujedno i plaća zaposlenike, dok u državnim, gdje su i šef odjela i specijalizant zaposlenici države, treba poštivati pravilnik, a ne voditi se simpatijama.Ili griješim?
Hvala i ispričavam se na opširnosti.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.165 sekundi
Pokreće Kunena Forum