- Zahvala primljena: 1
naknada za korištenje automobila + "cipelarina"
- Papa Štrumf
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
12 godina 8 mjeseci ago #1548
od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
tako je, ako se plaća naknada 0,75 kuna po kilometru - računa se "od praga do praga" i nema
onda tu nikakvih drugih varijanti.
Nema niti inače preveč varijanti - ili godišnja/mjesečna karta (godišnja je povoljnija za poslodavca)
ili 0,75 kn/km.
onda tu nikakvih drugih varijanti.
Nema niti inače preveč varijanti - ili godišnja/mjesečna karta (godišnja je povoljnija za poslodavca)
ili 0,75 kn/km.
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
12 godina 8 mjeseci ago #1546
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
ja također smatram da radnik u tom slučaju nema pravo na trošak mjesnog prijevoza, upravo iz razloga što on ne koristi međumjesni prijevoz, a samim time, ne koristi niti mjesni prijevoz, pa, stoga, niti ne može računati stanicu međumjesnog prijevoza...jer i sam stavak 6. članka 67. kaže: "...umjesto mjesnog i međumjesnog prijevoza koristi osobni automobil..."
- pravnikzhm
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
12 godina 8 mjeseci ago #1544
od pravnikzhm
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
pozdrav.
Znam da se TKU i GKU nisu uskladili, ali molim Vaše tumačenje vezano za pravo na isplatu naknade za mjesni prijevoz prema Dodatku TKU, ukoliko radnik koristi automobilom za dolazak na posao.
Ako radnik dolazi na posao automobilom, pripada mu pravo na naknadu po prijeđenom kilometru u iznosu od 0,75 kuna to je jasno,
Neki radnici najavljuju razne kombinacije za ispalatu troškova prijevoza,
jedna od varijanti je i da će dolaziti automobilom (imaju pravo na naknadu po prijeđenom kilometru) a oni radnici čije je mjesto stanovanja udaljeno od stanice za međumjesni prijevoz više od 2 kilometra tražit će i naknadu za trošak mjesnog prijevoza "cipelarinu", budući da im je stanica za međumjesni prijevoz od mjesta stanovanja udaljena više od 2 km.
Moje mišljenje je da radnik koji dolazi automobilom na posao i kojemu se isplaćuje naknada po prijeđenem kilometru u iznosu od 0,75kuna ima pravo SAMO na naknadu po prijeđenom kilometru, bez obzira koliko je stanica za međumjesni prijevoz udaljena od mjesta stanovanja.
Jer radnik će dolaziti na posao od točke A do točke B sa automobilom, neće koristiti nikakva druga prijevozna sredstva.
Koje je vaše tumačenje?
Znam da se TKU i GKU nisu uskladili, ali molim Vaše tumačenje vezano za pravo na isplatu naknade za mjesni prijevoz prema Dodatku TKU, ukoliko radnik koristi automobilom za dolazak na posao.
Ako radnik dolazi na posao automobilom, pripada mu pravo na naknadu po prijeđenom kilometru u iznosu od 0,75 kuna to je jasno,
Neki radnici najavljuju razne kombinacije za ispalatu troškova prijevoza,
jedna od varijanti je i da će dolaziti automobilom (imaju pravo na naknadu po prijeđenom kilometru) a oni radnici čije je mjesto stanovanja udaljeno od stanice za međumjesni prijevoz više od 2 kilometra tražit će i naknadu za trošak mjesnog prijevoza "cipelarinu", budući da im je stanica za međumjesni prijevoz od mjesta stanovanja udaljena više od 2 km.
Moje mišljenje je da radnik koji dolazi automobilom na posao i kojemu se isplaćuje naknada po prijeđenem kilometru u iznosu od 0,75kuna ima pravo SAMO na naknadu po prijeđenom kilometru, bez obzira koliko je stanica za međumjesni prijevoz udaljena od mjesta stanovanja.
Jer radnik će dolaziti na posao od točke A do točke B sa automobilom, neće koristiti nikakva druga prijevozna sredstva.
Koje je vaše tumačenje?
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.219 sekundi