Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Povjerenstvo za tumačenje GKU ???

• gogi
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1856 od gogi
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Molim pravnike u bolnicama kojim rade na osnovu čega djelatnicima u laboratoriju dali 14% na uvjete rada i one koji su dali 8% da mi objasne postupak tih razlika,te ako netko ima službeni opis radnog mjesta laboranta da ga prikaže,i dali se još uvje primjenjuje ono pravo koje je za radnika povoljnije :laugh:

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• gogi
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1855 od gogi
:dry: Već sam ovo pitanje bezbroj puta postavila,gotovo svi su mi odgovorili da kao djelatnik u bolničkom laboratoriju sa prije 12% ,po tumačenju KU gđe.Topić imamo pravo na sada po novom 14%,osim Papa Štrumfa,jer po opisu poslova koje radimo mi smo stalno izloženi infekciji i otrovima,i sad se pitam zašto većina bolnica ima 14%,a možda njih tri 8%,šta smo svrstani u rang nemedicinskog osoblja i zbog čega se poslodavac ne drži onoga šta je po zakonu povoljnije za radnika??I neznam kad misle osnovati povjerenstvo za tumačenje,mada se u našem radu nije ništa izmjenilo,samo to šta mi koji najviše dolazimo u dodir sa pacijentima imamo 8%,a visoki su sa 12% skočili na 16%......nepravda totalna

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1846 od lex
sudeći po tome kakve upute nam daje naše Ministarstvo, vjerojatno nikad, kod njih kao da ne postoje pravnici koji bi trebali pratiti propise...i nekoga savjetovati kako ispravno nešto učiniti...

• gogi
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1844 od gogi
Kada će već jednom biti osnovano povjerenstvo za tumačenje KU ,jer neke stvari zbilja nemaju smisla :(

• gogi
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1816 od gogi
E vo jednog primjera,kolegice su premještene u nove prostorije sa odjela zbog boljih uvjeta,samim premještenjem im se bod smanjuje koji uopće nije primjenjiv u bolnicama,znači sa sss gdje je najmanji bod 1,05 one dobivaju bod od primarne 0,98,počinju se žalit,tražit objašnjenja,međutim odgovor nikad nisu dobile te podižu tužbu,dobivaju zaostatke,te rješenje od suda da im se vrate i koeficijeni i uvjeti,međutim bolnica se oglušuje na to,te opet dižu tužbu,gledajući realno bolnica sama protiv sebe radi,ali nitko ne odgovara????OVO JE STVARNO SULUDO,DO KAD ĆE VLADAT SAMOVOLJA VELIKIH ŠEFOVA KOJI SE NE DRŽE UREDBI,NARAVNO DA SU SEBI DALI SVE PO PROPISU,I JOŠ ME ZANIMA DALI U EUROPI POSTOJE TA FAMOZNA 24 SATNA DEŽURSTVA?

• lex
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1807 od lex

dali ima sankcija protiv ljudi koji ne odrađuju svoj posao kako treba

naravno da ima...sankcije su propisane Pravilnikom o radu, odnosno, ako se radi o ravnatelju, onda Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i županijskim odlukama...

• TENA
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1799 od TENA
Naknadu štete bolnice isplaćuje iz tekućih sredstava, dakle limita, koju onda, ako je osigurana, a nadam se da smo svi osigurani, refundira od osiguravatelja koji također sudjeluje u sudskom sporu kao umješač.

Drugi dio pitanja nisam najbolje razumjela, ali pretpostavljam da te zanima kako i da li može odgovarati radnik koji je štetu počinio
Dakle, u nekim se sporovima zaista zna tko je zabrljao, nekad se radi o uobičajenim komplikacijama nekog zahvata, nekad je loša posljedica rezultat rada većeg broja ljudi....u svakom slučaju uvijek ustanova odgovara za štetu koju je učinio njezin radnik te se od radnika može i regresirati. Radnik odgovara samo ako je šteta učinjena namjerno ili krajnjom nepažnjom-ja takvo što još nisam vidjela...

• gogi
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1793 od gogi
Recite vi meni odkle bolnice isplaćuju izgibljene tužbe radi krivih poteza,a znam da ih je bilo i nisu male pare u pitanju?i zašto onaj tko je bio najprije upozoren nije želio saslušati i dali ima sankcija protiv ljudi koji ne odrađuju svoj posao kako treba

• lex
Više
12 godina 8 mjeseci ago #1567 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
nema ga...i nikoga nije briga za to... :sick:

Ako imate kakvih pitanja u svezi GKU+TKU, ostavite ovdje na Forumu, jer imam namjeru napisati MIZ-u dopis, a, u utorak i razgovarati s nadležnima u MIZ-u i Sindikatima da ih malo priupitam zašto dosad još nije imenovano povjerenstvo za tumačenje GKU, i kako da mi dalje radimo s obzirom na brojne nejasnoće u svezi s primjenom jednog i drugog KU.

Više o svemu na linku
www.hssms-mt.org/index.php?mact=News,cnt...&cntnt01returnid=117

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.146 sekundi
Pokreće Kunena Forum