- Zahvala primljena: 1
CIPELARINA; PATIKARINA; SANDALARINA....
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1815
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
upravo tako...nema ti nikakve logike u cijelom tom članku...

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- mara
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
12 godina 5 mjeseci ago #1812
od mara
čak i ako putuje osobnim autom!!!!!!!!!!!!!!!!! i kad mu je stanica međumjesnog prijevoza od njegove kuće udaljena 1km na sasvim drugu stranu (prema Ludbregu), a on svojim osobnim autom ide prema Toplicama i ne prolazi niti blizu autobusne stanice ....!!!!!!!! Gdje su tu stvarni troškovi putovanja
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1811
od lex
nažalost, tako bi trebalo biti...

- mara
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1808
od mara
A ako od svoje kuće u Leskovcu do prve stanice međumjesnog prijevoza ima više od jednog kilometra, dala bi mu i trošak mjesnog prijevoza (cipelarinu)- plus!!!??? Dakle ovaj iz Škarnika ima pravo na samo 250kn cipelarine(sada 360), a ovaj iz Leskovca na 570kn međumjesnog + 250kn mjesnog????????
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1805
od lex
evo...ovako bih ja...
Leskovec i Tuhovec-dati im međumjesni prijevoz
Škarnik-dati im mjesni prijevoz
znam da nije pošteno, ali propis je takav, čim ima stanicu međumjesnog prijevoza, primjenjuješ st.9., odnosno, daješ im I zonu
Leskovec i Tuhovec-dati im međumjesni prijevoz
Škarnik-dati im mjesni prijevoz
znam da nije pošteno, ali propis je takav, čim ima stanicu međumjesnog prijevoza, primjenjuješ st.9., odnosno, daješ im I zonu
- mara
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1803
od mara
Gle situaciju: Npr.:
Selo Leskovec je udaljeno 6 km od Toplica i mnogi radnici iz tog sela zbilja putuju busom tj.koriste međumjesni prijevoz.
Drugo selo, Tuhovec udaljeno je 2,5 km od Toplica, kroz njega prolazi autobus, neki radnici iz tog sela putuju autobusom drugi vlastitim autom....
Treće selo, Škarnik 3 km udaljeno, kroz njega ne prolazi međumjesni prijevoz, radnici putuju osobnim autom, biciklom....
Za Leskovec smatram da radnici imaju stvarne troškove međumjesnog prijevoza, dok ovi drugi mogu dolaziti i pješaka.
No kako jedne svrstati u mjesni a druge u međumjesni prijevoz, budući su svi zasebna sela i imaju udaljenost preko 1 km?
Eto tu ti je moja drama i dilema.
Selo Leskovec je udaljeno 6 km od Toplica i mnogi radnici iz tog sela zbilja putuju busom tj.koriste međumjesni prijevoz.
Drugo selo, Tuhovec udaljeno je 2,5 km od Toplica, kroz njega prolazi autobus, neki radnici iz tog sela putuju autobusom drugi vlastitim autom....
Treće selo, Škarnik 3 km udaljeno, kroz njega ne prolazi međumjesni prijevoz, radnici putuju osobnim autom, biciklom....
Za Leskovec smatram da radnici imaju stvarne troškove međumjesnog prijevoza, dok ovi drugi mogu dolaziti i pješaka.
No kako jedne svrstati u mjesni a druge u međumjesni prijevoz, budući su svi zasebna sela i imaju udaljenost preko 1 km?
Eto tu ti je moja drama i dilema.
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1794
od lex
ali, sva ta sela nemaju međumjesni prijevoz, jer ona čine grad, ili općinu, dakle, tu se može obračunati samo mjesni prijevoz, kod mene 5 sela čine općinu, kod tebe su to 21 selo, i svi oni imaju samo mjesni prijevoz (to ti je ovaj iz "netranzitnog" sela), i na njega se primjenjuje st. 6., jedino, ona sela kroz koja prolazi bus i imaju stanicu međumjesnog prijevoza, na njih se primjenjuje st.9. čl. 84.(to je, znači, ovaj iz "tranzitnog" sela)

- mara
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1790
od mara
A što je s odredbom iz st.13 čl.84.GKU-a koji kaže:
" Ako nije organiziran međumjesni javni prijevoz koji omogućava radniku redovit dolazak na posao i odlazak s posla, radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza koja se utvrđuje u visini cijene karte međumjesnog javnog prijevoza za istu udaljenost na tom području." ???
Po tome bi ispalo da i ovaj radnik iz "netranzitnog" sela ima pravo na trošak međumjesnog prijevoza u istoj visini kao i ovaj drugi u "tranzitniom" selu?
" Ako nije organiziran međumjesni javni prijevoz koji omogućava radniku redovit dolazak na posao i odlazak s posla, radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza koja se utvrđuje u visini cijene karte međumjesnog javnog prijevoza za istu udaljenost na tom području." ???
Po tome bi ispalo da i ovaj radnik iz "netranzitnog" sela ima pravo na trošak međumjesnog prijevoza u istoj visini kao i ovaj drugi u "tranzitniom" selu?
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1789
od lex
da,a upravo tako, ja ti imam takav slučaj, gdje žena ima 7 km do posla, a nema nikakvog prijevoza, i dobiva cipelarinu, dok, ovaj koji ima tranzitni prijevoz, dobiva I zonu jer kroz njegovo mjesto prolazi bus...a bus mu je takoreć pred nosom, i on na posao putuje svojim vozilom, a ova žena dolazi biciklom, a zimi pješke...nažalost, to su "pametni" pregovarači kolektivnog ugovora zakuhali, jer oni misle da svi mi živimo u metropoli...a nije ih briga kako je to na terenu
i ne žele nikoga pitati, nego mudruju s 18 stavaka u jednom članku, puno pišu, a ništa ne kažu...jer su problemi i dalje ostali isti...

- mara
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1788
od mara
Dakle, čak i ako je to selo udaljenije od onog kroz koje prolazi autobus i ima autobusnu stanicu, radnik iz tog sela ima pravo "samo" na cipelarinu dok ovaj drugi, radi toga je je tranzitno mjesto ima pravo na međumjesni prijevoz?? (U konačnici i radnici iz tog -tranzitnog- mjesta dolaze na posao s autom ili biciklom ili motorom ili pješaka, kao i ovi kroz čije mjesto ne prolazi autobus!!!)
Kako obrazložiti ljudima takve nejednakosti???
Kako obrazložiti ljudima takve nejednakosti???
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1787
od lex
ima pravo samo na mjesni prijevoz, jer ako mu ne prolazi bus, onda nema međumjesnog prijevoza, pa ne može niti imati pravo na to...dakle, isplaćuješ mu samo mjesni projevoz, i pretpostavljam da je i vama kao i nama najbliži gradski prijevoz ZET u ZG, pa prema njihovim tarifama i mi isplaćujemo...mislim da je to sada 360,00 kn mjesečno, dosada je bilo 290,00 kn
- mara
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1786
od mara
Lexice, a šta ako kroz takvo naselje (selo...) ne prolazi autobus odnosno nije organiziran ni mjesni ni međumjesni prijevoz. a ima oznaku (tablu) drugog mjesta i ne spada u grad V.T. nego u općinu, odnosno je jedno od 21-og sela koja pripadaju V.T.-cama? Da li radnik koji živi u tom selu (i putuje vlastitim autom) ima pravo na mjesni ili međumjesni prijevoz?
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.190 sekundi