Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

rad kod privatnika

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1112 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
bravo....zato sam oduvijek željela stu;) dirati pravo!!!

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1111 od lex
haha....ja već mjerim....oduševljena sam!!! :blink:

• nikolina_belamaric
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1109 od nikolina_belamaric
Dragi moji i ja se lomim oko iste stvari. Ja sam čl 125.b. kao i 125. razumjela na način da smo mi po zahtjevu zdravstvenog radnika dužni prije svega zatražiti podatke od HZZO-a da li su u 2010. godini za tu djelatnost ostvarili prosječno izvršenje na razini RH ( to se odnosi samo na 2011. dok će se u 2012. utvrđivati prema prosjeku svakog specijslista). Nakon što HZZO da podatke koji su prosjek bolnica sa svakom ustanovom, trg. društvom ili privatnika sklapa ugovora ( pa i sa onima čiji je sonivač grad, županije ili RH- uvijek obvezan ugovor) a razlika je Čl. 125.b.st.2. što kod ovim čiji je osnivač grad,županija i RH ne treba tražiti ovu potvdu o podmirenim porezima, prirezima i td.
Al mene muči druga stvar- radno vrijeme kod privatnika koje mi moramo ugovoriti tim ugovorom, a ograničenja u ZZZ-u nema.

• mara
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1107 od mara
Članak 125.b ZZZ(izmj.)

(st.1)\"Zdravstveni radnik može uz odobrenje poslodavca iz članka 125. stavka 1. ovoga Zakona sklopiti za svoj račun posao za obavljanje zdravstvene djelatnosti samo U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI , odnosno kod privatnog zdravstvenog radnika koji nema sklopljen ugovor o provođenju zdravstvene zaštite sa Zavodom, odnosno ... te samo u zdravstvenoj ustanovi, trgovačkom društvu koje obavlja zdravstvenu djelatnost i kod privatnog zdravstvenog radnika koji nema nepodmirene obveze s osnova poreza, prireza i doprinosa, odnosno druge dospjele obveze prema Republici Hrvatskoj.\"

(st.2) \" Odredba stavka 1. ovoga članka NE ODNOSI SE na sklapanje posla za račun zdravstvenog radnika uz odobrenje poslodavca iz članka 125. stavka 1. ovoga Zakona za obavljanje zdravstvene djelatnosti u zdravstvenoj ustanovi ČIJI JE OSNIVAČ R.H., JEDINICA PODRUČNE(regionalne) SAMOUPRAVE , odnosno GRAD.\"

??? Šta nam poručuje stavak drugi čl.125 b ??? (\"sve je isto ko i lani\" ...(B.D.)

Ja definitivno nisam sigurna pogotovu zbog napisa u tisku...

• TENA
  • Autor teme
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1106 od TENA
125 b, ispada da samo s privatnikom, ma ne znam, sad sam još luđa.
Što se tiče kilometraže, mi smo to još davno napravili na način da smo doslovno sjeli u auto i upalili ono što mjeri kilometre. Kad je otkucalo kilometar: odtada postoje oni prije i oni poslije semafora i karta Grada sa šestarom.
Lipoga li pravničkog posla

• mara
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1105 od mara
Bolnica s bolnicom zaključuje ugovor o poslovnoj suradnji, a zdravstveni radnik sklapa za svoj račun posao za obavljanje zdravstvene djelatnosti sa tom drugom zdravstvenom ustanovom ...
No jesi sigurna da je u pitanju samo privatnik??? Pročitaj stavak drugi članka 125b Izmjena Zakona (Nn.br71/10 )!!
On demantira prethodni stavak ...barem ga ja tako isčitavam .. Mislim da je ovo ravno šizofreniji ..
Da, Anex je objavljen... idemo mjeriti kilometre...!! Jupi konačno terenski rad..to sam čekala cijeli svoj radni vjek.

• TENA
  • Autor teme
Više
14 godina 8 mjeseci ago #1104 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Odustajem od svega jer ja više ništa ne kužim. Neka mi netko objasni ko s kim zaključuje Ugovor o poslovnoj suradnji (bolnica s privatnom ordinacijom?),ko plaća, odnosno jasno da plaća privatnik, ali ide li to prvo na račun bolnici pa onda bolnica plaća svog radnika, ako da - kako ?!?
Please, ako ko ima takav ugovor da mi ga pošalje
(mail ili faks dajem na zahtjev :P
Koji su kriteriji kod onih 50 % radnika, kome dati odobrenje?

Uh, svašta sam nadrobila
PS Izašao Aneks Kolektivnog

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.254 sekundi
Pokreće Kunena Forum