Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Zakon o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
17 godina 5 mjeseci ago #140 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Nekoliko puta smo tražili suglasnost, ali svaki put su nas dopisom pozivali da dopunjujemo: koji su to kreveti, gdje su, tko će raditi, gdje će raditi, s kim će raditi i slično. Uglavnom, suglasnost nismo dobili, a vjerujem da nije nitko ili ih ima vrlo malo.
Osiguravatelji su, naprotiv dobili sve potrebne suglasnosti, barem oni koji se nama javljaju i spremni su sklopiti ugovor.
Naš stav, ali tiho, sklopili smo ugovor sa svakim po odluci UV-a jer imamo slobodnih kapaciteta, djelovmično smo i tak na tržištu pa ako bude kakvih packi, bude.
Financijski efekt od tih ugovora je pak priča za sebe - svega par pacijenata

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• ljiljana
Više
17 godina 5 mjeseci ago #137 od ljiljana
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Haj.
ja sam u postupku prikupljanja podataka i mišljenja od članova Stručnog vijeća, na tu temu. U pravilu već imama načelne suglasnosti voditelja za sudjelovanje u obavljanju usluga, ali bojim se da isti to olako shvačaju bez obzira na naglašavanje da se tekove usluge mogu pružati samo izvan ugovorenih kapaciteta i izvan redovnog radnog vremena. zadnji korak koji sam poduzela je upit prema Croatia zdravstvenom osiguiranju da li Bolnica uz uputnicu njihovog nadležnog liječnika dobiva i \"crvenu uputnicu\". Iznjeto je jasno za dopunsko z.o., ali što je u slučaju usluga u dodatnom z.o. Telefonom sam dobila odgovor da crvena uputnica se dostavlja u slučaju stacionarnog smještaja, a za ostale usluge ne. Čekam pismeni odgovor, jer su prilikom usmenog upita bili (nevjerojatno!) zbunjeni.

• Justice
  • Autor teme
Više
17 godina 5 mjeseci ago #120 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Drage kolegice i kolege, zanima li me da li je koja zdravstvena ustanova sklopila ugovor o poslovnoj suradnji za dodatno i privatno osiguranje sukladno članku 23. Zakona o dobrovoljnom osiguranju (NN br. 85/06) i Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja dodatnog zdravstvenog osiguranja (NN br. 112/06 i 131/06), odnosno da li je koja zdravstvena ustanova dobila suglasnost ministra nadležnog za zdravstvo, za sklapanje navedenog/ih ugovora? Isto tako me zanima da li ugovarate sa HZZO pune kapacitete i u punom radnom vremenu ili ste zbog navedenog Zakona i Pravilnika, išli na smanjeno? Ne mislite da je to bolničkim i ostalim zdravstvenim ustanovama u državnom, odnosno vlasništvu županija ili gradova, nemoguće ishoditi, jer se upravo ugovaraju s HZZO puni kapaciteti i u punom radnom vremenu - 40h tjedno po djelatniku? Možda ne bi bilo loše, pod uvjetom da dijelite moje mišljenje, pokušati problematiku postaviti na višu razinu. Po naputku resornog ministarstva trebali bismo za izdavanje navedene suglasnosti točno popisati kapacitete (kadrove i uređaje, s radnim vremenom) i isti Ugovor bi bio pod povećanom kontrolom HZZO-a kako ne bi bilo preklapanja s kapacitetima i radnim vremenom ugovorenim s njima. Molim da mi se priključite u raspravi.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.197 sekundi
Pokreće Kunena Forum