Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Zapošljavanje, putni troškovi i svašta nešto

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1524 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dragi moji veseljaci,
evo i mene, nakon dužeg vremena...isto smatram...GKU je na snazi, dakle, primjena povoljnijeg prava, mene su pitali koju osnovicu uzeti za jubilarnu, pa, naravno postojeću, 1.800,00 kn, a ona od 500,00 kn će doći dok GKU više ne bude to regulirao, odnosno, ili to izbace iz njega, ili donesu Zakon o smanjenju osnovice (kod nas se očito sve rješava zakonima, bili oni potrebni ili ne :evil: ).

I kod mene je dosad bila glavna sestra ustanove, sada prema GKU gubi pravo na 45%, imam saznanja da je to zato stavljeno u GKU da se prisile bolnice da ravnatelji imenuju pomoćnike za sestrinstvo...u konačnici, glavna sestra ustanove i dalje može obavljati taj posao (položaj glavne sestre je propisan Uredbom o koeficijentima), ali, nažalost, prema GKU to radno mjesto nema utvrđene posebne uvjete rada, pa prema tome nema ni dodatak...Kod mene se zasad ravnatelj snebiva imenovati pomoćnika za sestrinstvo, premala smo ustanova da bi on trebao imati takvog pomoćnika, ali, eto, sestrinski lobi je izborio za svoje sestre mjesto u sustavu...

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1523 od Papa Štrumf
Da se razmemo, ti na telefon nisi mene kritizirala nek špotala :blush:
bar sam ja tak to doživel (šmrc, smrc - :( )

Ali, dobro, :) "kritika je bila uspješna" :evil:

Hm, hm, hm. "muško..... :) " pa nis valjda žensko :P

• TENA
  • Autor teme
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1522 od TENA
Pa na telefon sam te kritizirala i sad si se javio?!?
Muško....... :)

• Papa Štrumf
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1521 od Papa Štrumf
daj mi barem šapni :evil:

• TENA
  • Autor teme
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1520 od TENA
pogodi :whistle:

• Papa Štrumf
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1519 od Papa Štrumf
kaj ti znači ono - "uspješna kritika :P "

• Papa Štrumf
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1518 od Papa Štrumf
To je točno, granski je dalje na snazi i od 01. 01. imamo nove, veće dodatke na
uvjete rada.
Eto, u tom kontekstu mene muči pitanje: koji dodatak dati glavnom fizioterapeutu
bolnice. Naime, do sada je glavna sestra (i glavni fizioterapeut u SB) ima dodatak 45%
(gl. sestra županijske ustanove) Sada toga NEMA, ima samo gl. sestra klinike - 40%.
i Kaj sad. Ha, to te ja pitam. Fizioterapeuti su mi dobili 12, umjesto dosadašnjih 8 što je OK
odjelni dobivaju 15 % više, a glavnog nigdje. I kaj je najgore, nemam pojma kam da ga uguram.

Ruku na srce, povoljnije pravo i po pitanuj prijevoza je granski KU, ali u slučaju moje
bolnice ispada ovako - za vrlo mali dio bi bio granski povoljniji, a to su oni koji su između
jednog i drugog km - jer bi novim obračunom izgubili.
Mi smo 31. 12. isplatitili naknadu prijevoza za siječanj mjesec po pravilima granskog KU, a ovih dana krećemo
u popisivanje izjava prema TKU. Budući da bi s tim načinom krenuli od 01. 02. - dakle, s isplatom zajedno s
plaćom u trećem mjesecu - imamo još vremeena i čuti ostala mišljenja, pismene upute i sl.

MZ na sve ovo skupa nema kaj reći, trebali su, ak su htjeli kaj reći, paralelno ponuditi na potpis i granski KU,
ali.....
Počinje i novi obračun dežurstva pa..

• TENA
  • Autor teme
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1517 od TENA
Uspješna kritika :P
Ajmo dalje- imam tumačenje Sindikata (Spomenkinog)da se obračun ptunih troškova po TKU ne primjenjuje do daljnjega jerbo je na snazi Granski, s čime se slažem. Zakonom o uskrati nisu izuzeti putni troškovi. Kako će umni pravnici postupiti?
Drugo, po tom istom Granskom mjenjaju se i određeni dodaci na plaće i to od 1.1. Pitanje je zapravo ko i ovo gore. Jasno mi je da granski vrijedi, ali što će reći MZ

• Papa Štrumf
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1516 od Papa Štrumf
evo kaj ja mislim:

1. tak je, za svakog privremeno odsutnog radnika - po bilo kojem osnovu,
ne treba tražiti odobrenje za zapošljavanje, a za sve ostale - prema čitanju među redovima
- nemojte niti tražiti.
2. ja radim ugovore o volontiranju, tj. ugovor o stručnom osposobljavanju
bez zasnivanja radnog odnosa. Mislim da smo ovih dana dobili dopis ministra
kojim se govori o volonterima pripravnicima.
3. ako budu radnici primali naknadu prijevoza po 0,75 kuna/km, dakle budu potpisali
takvu izjavu, ne vidim razloga zašto netko iz grada npr. Zadra, Zagreba, koji stanuje
5 km od ulaza u bolnicu ne bi pisao kilometražu koja bi trebala biti utvrđena HAK-ovim
mjerenjem. Pitanje gradske vožnje će se morati u tom slučaju rješavati u oba smjera jer
npr. Od Avenije V. Holjevca do Sv. Duha u Zagrebu je 7,25 km, a u obrnutom smjeru je 7,46 km
zbog jednosmjernih ulica i sl. Pitanje što je s onima koji npr. stanuju u jednom smjeru manje od dva km, a u drugom smjeru više od 2 km, a što je moguće zbog prometnih zavrzlama kroz grad??? Mislim da u tom slučaju
treba uzeti "krug" oko sjedišta ustanove od 2 km i oni nemaju pravo na naknadu prijevoza. Za njih nije
bitna činjenica koliko imaju do doma, nego koliko imaju do posla, najkraćim putem i pretpostavka bi, barem što se mene tiče, bila da idu pješke na posao, a što može biti i manje od dva km. Ima situacija zbog jednosmejrnih cesta da bi od kuće do posla mogao imati par stotina metara, a u obrnutom smjeru zbog cestovnog kruga i više od dva km.
Dakle, ja ću uzimati od kuće do posla i bok. Ekipa je već napravila popis kućnih brojeva i ulica gdje završava dva km od glavnog ulaza u bolnicu.

To je to.

• Papa Štrumf
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1515 od Papa Štrumf
Sretna 2013. godina.

Daj malo polakše, tek sam došel delat, skoro pak
nemam pojma o čemu govoriš.

Kad se skubiciram, popijem vrč kave - javim se :evil:

• TENA
  • Autor teme
Više
12 godina 9 mjeseci ago #1514 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Pozdrav ekipi u Novoj godini
Bijah na godišnjem i vratih se i sve se promjenilo
1.Da li nova odluka ministra vezano za zapošljavanje znači da smijemo bez suglasnosti primiti ljude ako se radi o zamjeni za odsutne radnike Čini mi se da je tako, al pošto još uvijek funkcioniram s pola mozga molim da me prosvjetlite
2. Primila sam pripravnike. Da li mogu s njima zaključiti Ugoor o stručnom osposobljavanju po Zakonu o radu i ne platiti im ništa osim doprinosa
3. Da li zaposlenici koji žive u gradu, dalje od 2 km moraju ispunjavati Izvješće o prijeđenim kilometrima i kako im uopće obračunavate putni trošak (putuju autom)
4. Imam još pitanja ali to ostavljam za poslije :blush:

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.214 sekundi
Pokreće Kunena Forum