Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Najam bolničke površine

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 7 mjeseci ago #1726 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
hm, hm,

nije šija nek je vrat.

Moja županija, a vjerujem i vaše, ima Odluku o zakupu poslovnog prostora temeljem kojeg
propisuje natječaj, uvjete i sve ostalo za zakup poslovnog prostora kojeg provode pravne
osobe kojima je županija osnivač, a sve temeljem Zakona o zakupu....pa sliejdom toga nas obvezuje
ta Odluka.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 7 mjeseci ago #1725 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Da, u pravu si...po prijašnjem Zakonu o zakupu poslovnog prostora (Nn br. 91/96, 174/04) bili smo u obvezi zbog primjene čl. 6. koji je i u novom Zakonu o zakupu i kupoprodaji psolovnog prostora (NN br. 125/11) također čl. 6. i koji glasi: "Poslovni prostor u vlasništvu Republike Hrvatske i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te pravnih osoba u njihovu vlasništvu ili pretežitom vlasništvu daje se u zakup putem javnoga natječaja."

E sad, budući da smo mi starim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti bili u vlasništvu županija, nakon čega se mijenja Zakon koji sada propisuje da je Županija osnivač, a ne vlasnik zdravstvene ustanove, iz čega slijedi da se na nas ne primjenjuje više čl. 6. Zakona o zakupu..., jer on regulira samo poslovni prostor pravnih osoba koje su u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Vjerujem da je zakonodavac imao namjeru propisati isto kao i ranije, ali je to propustio učiniti, stoga, prema sadašnjem izričaju, mi nismo u obvezi primjenjivatri ovaj Zakon.

• TENA
  • Autor teme
Više
12 godina 7 mjeseci ago #1722 od TENA
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Dragi moji, vidim da ste dobro raspoloženi, hvala na cvjeću iako bi mi bilo draže da je pravo, al evo ja već godinama kukam kako nikada nisam dobila dostavu cvijeća ali nitko me ne čuje ili neće da me čuje
No ajmo sad malo raditi.....zanima me zašto mislite da bi nas obvezivao Zakon o zakupu poslovnog prostora. Da se razumjemo i ja sam ga dosada primjenjivala, ali čitajući ga sada ne vidim gdje bih tu pronašla striktno propisano da ga moramo provoditi. :unsure:

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.179 sekundi
Pokreće Kunena Forum