- Zahvala primljena: 1
Radna obveza
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1975
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
haahaha...ovo mi se dopada....
a o mladosti...sve najbolje...
TENA...sviđa mi se tvoj potpis...uskoro ćemo se potpisivati ...sanacijska pripravnica....jer sve moramo učiti ispočetka...jer nam drugi sole...

TENA...sviđa mi se tvoj potpis...uskoro ćemo se potpisivati ...sanacijska pripravnica....jer sve moramo učiti ispočetka...jer nam drugi sole...

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Martina
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
11 godina 10 mjeseci ago #1973
od Martina

- Papa Štrumf
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
11 godina 10 mjeseci ago #1972
od Papa Štrumf
He he, ak sam ja mlad, onda ne znam o čemu se opće razgovaramo, 
Inače, Martina, moj je stav da jedni drugima govorimo TI.
E sad, kaj se mene tiče, to ide skoro pod obavezno, a one kaj su stariji
ili se tak osijećaju, moraš pitaiti ili ti budu sami rekli.

Inače, Martina, moj je stav da jedni drugima govorimo TI.
E sad, kaj se mene tiče, to ide skoro pod obavezno, a one kaj su stariji
ili se tak osijećaju, moraš pitaiti ili ti budu sami rekli.
- Martina
- Autor teme
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1967
od Martina
u redu

- TENA
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1966
od TENA
bez Vi, ja sam jako mlada
reci joj P Š

- Martina
- Autor teme
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1965
od Martina
Hvala Vam na odgovoru!

- TENA
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1963
od TENA
U l.165. ZZZ imaš nešto o tome. Na taj se članak pozvala i Vlada kada je odluku i donosila. Komentar i moje mišljenje ne bih javno iznosila. U svakom slučaju članak koji navodiš nema veze s ovom pričom. Moj ti je savjet da se ne zalećeš sa tumačenjima. Lijepo to prebaci ravnatelju ili SU - to je njihov posao.
- Martina
- Autor teme
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1962
od Martina
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Pozdrav!
Ne znam gdje bih ovu temu otvorila, pa je slobodno prebacite ako sam pogriješila.
Dakle, sindikalni povjerenik me traži očitovanje o odluci o radnoj obvezi. Dostavljen mi je dopis gdje je citiran članak 29 Zakona o obrani....i sada on mene traži pravno tumačenje. Pročitala sam odluku i ne bih rekla da je radna obveza povezana s ovim člankom, ali možda griješim?
Članak 29.
(1) Radna obveza je obveza zaposlenika u tijelima državne vlasti, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama kojima je utvrđena obveza obrambenih priprema.
(2) Vlada u slučaju ratnog stanja i stanja neposredne ugroženosti može uvesti radnu obvezu za sva ili pojedina tijela i pravne osobe iz stavka 1. ovoga članka.
(3) Zaposlenici kojima je uvedena radna obveza imaju obvezu rada na radnim mjestima utvrđenim ratnim sistematizacijama i ne mogu jednostrano prekinuti radni odnos.
(4) Na obveznike radne obveze iz stavka 2. ovoga članka ne primjenjuju se odredbe iz Zakona o radu koje propisuju radno vrijeme, odmore i dopuste.
(5) Obvezi rada izvan radnog vremena u sklopu radne obveze iz stavka 1. ovoga članka ne podliježu trudnice, majke, samohrani roditelji odnosno skrbnici s jednim djetetom ili više djece mlađe od 10 godina.

Dakle, sindikalni povjerenik me traži očitovanje o odluci o radnoj obvezi. Dostavljen mi je dopis gdje je citiran članak 29 Zakona o obrani....i sada on mene traži pravno tumačenje. Pročitala sam odluku i ne bih rekla da je radna obveza povezana s ovim člankom, ali možda griješim?
Članak 29.
(1) Radna obveza je obveza zaposlenika u tijelima državne vlasti, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama kojima je utvrđena obveza obrambenih priprema.
(2) Vlada u slučaju ratnog stanja i stanja neposredne ugroženosti može uvesti radnu obvezu za sva ili pojedina tijela i pravne osobe iz stavka 1. ovoga članka.
(3) Zaposlenici kojima je uvedena radna obveza imaju obvezu rada na radnim mjestima utvrđenim ratnim sistematizacijama i ne mogu jednostrano prekinuti radni odnos.
(4) Na obveznike radne obveze iz stavka 2. ovoga članka ne primjenjuju se odredbe iz Zakona o radu koje propisuju radno vrijeme, odmore i dopuste.
(5) Obvezi rada izvan radnog vremena u sklopu radne obveze iz stavka 1. ovoga članka ne podliježu trudnice, majke, samohrani roditelji odnosno skrbnici s jednim djetetom ili više djece mlađe od 10 godina.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.213 sekundi