- Zahvala primljena: 0
Tumačenje kolektivnog ugovora
- TRATINČICA
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
11 godina 7 mjeseci ago #2035
od TRATINČICA
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Naknada za pripravnost iznosi radnim danom 3% od osnovne plaće te subotom, nedjeljom i blagdanom 5 % od osnovne plaće.
Naknada za pripravnost se utvrđuje prema danu u kojem pripravnost počinje.
Za pripravnost petkom koja završava u subotu, odnosno za pripravnost danom pred blagdan kad pripravnost završava na dan blagdana, naknada iznosi 3 % od osnovne plaće radnika.
Tako kaže MIZ svojom "Uputom" od 11. veljače 2014. godine, pod klasom: 120-02/13-02/02 i urbrojem: 534-10-2/1-13-140.
Nadam se da sam pomogla.
Naknada za pripravnost se utvrđuje prema danu u kojem pripravnost počinje.
Za pripravnost petkom koja završava u subotu, odnosno za pripravnost danom pred blagdan kad pripravnost završava na dan blagdana, naknada iznosi 3 % od osnovne plaće radnika.
Tako kaže MIZ svojom "Uputom" od 11. veljače 2014. godine, pod klasom: 120-02/13-02/02 i urbrojem: 534-10-2/1-13-140.
Nadam se da sam pomogla.
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Šarlić
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
11 godina 7 mjeseci ago #2034
od Šarlić
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Može li mi netko odgovoriti na pitanje kako se obračunava pripravnost u djelatnosti zdravstva, naime u kolektivnom ugovoru od 02.12.2013.piše " naknada za pripravnsot se obračunava 3% od osnovne plaće za radni dan, te 5% od osnovne plaće za subote, nedjelje te dane blagdana ", tumačenja su različita, od toga da se 3% ili 5% računa od osnovne plaće do toga da se računa 3% ili 5% od onovice za taj radni dana kada je zdravstveni djelatnik pripravan....
Može li netko protumačiti koja osnovica se računa
Može li netko protumačiti koja osnovica se računa
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.146 sekundi