- Zahvala primljena: 0
provedba uskl. s Prav. o spec. usavr. dr. med,
- ljiljana
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
16 godina 8 mjeseci ago #398
od ljiljana
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Imam tražene uvjete za većinu djelatnosti u kojima imamo ležajne kapacitete(interna, kirurgija,ginekologija, pedijatrija). Ostali, anesteziologija i neurologija, koji imaju kadrove, ali za sada bez prim., rade na stjecanju primarijata. Šaljem sažetak Pravilnika s tabelarnim prikazom uvjeta za mentore ..., ako nekome pomogne, bit će mi drago.
Pozdrav
Pozdrav
Privitak Sa_etak_Pravilnika_za_Stru_no_vije_e.doc nije prisutan
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Justice
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 8 mjeseci ago #390
od Justice
Imaš ispunjene sve uvjete za sve ostale uvjete za sve djelatnosti za obavljanje dijela praktičnog usavršavanja? Mislim na uvjet kadra kako ga propisuje novi Pravilnik: \"da u njima rade najmanje dva specijalista grane specijalizacije za koju se specijalizant usavršava, da su u radnom odnosu s punim radnim vremenom i s najmanje pet godina specijalističkoga staža od kojih jedan mora imati priznati naziv primarijus te koji mogu biti komentori specijalizantima\"?
I sama sam počela po novom Pravilniku i starom programu, obzirom na produžetak roka za donošenje novog programa, ali ne i za podnošenje zahtjeva. Reverifikacije mogućnosti obavljanja dijelova specijalizantskog staža sam i sam redovno tražila po promjeni uvjeta, ali ne i po novom Pravilniku, budući da je stupio na snagu 01.01.
Što se tiče organiziranih aktivnosti na području praćenja kvalitete zdravstvene zaštite, savjetovati ću se s pomoćnikom ravnatelja za kvalitetu. Naime, strukovni standardi za upravljanje kvalitetom se primjenjuju u smislu zakona, pravilnika, smjernica, obrazaca, radnih uputa, priručnika i sl, funkcionira unutarnji nadzor, ali treba to dokazati za navedenu svrhu.
I sama sam počela po novom Pravilniku i starom programu, obzirom na produžetak roka za donošenje novog programa, ali ne i za podnošenje zahtjeva. Reverifikacije mogućnosti obavljanja dijelova specijalizantskog staža sam i sam redovno tražila po promjeni uvjeta, ali ne i po novom Pravilniku, budući da je stupio na snagu 01.01.
Što se tiče organiziranih aktivnosti na području praćenja kvalitete zdravstvene zaštite, savjetovati ću se s pomoćnikom ravnatelja za kvalitetu. Naime, strukovni standardi za upravljanje kvalitetom se primjenjuju u smislu zakona, pravilnika, smjernica, obrazaca, radnih uputa, priručnika i sl, funkcionira unutarnji nadzor, ali treba to dokazati za navedenu svrhu.
- ljiljana
-
Manje
Više
16 godina 8 mjeseci ago #388
od ljiljana
PRIPREMAM ELABORATE ZA SVAKU OD DJELATNOSTI I POSLAT ĆEMO DO UTVRĐENOG ROKA ZAHTJEVE ZA VERIFIKACIJU, PREMA SADAŠNJEM PROGRAMU. MALO ME MUČI ONAJ ZADNJI UVJET- \"da imaju organizirane aktivnosti na području praćenja kvalitete zdravstvene zaštit\", ALI DOBRO, VIDJET ĆEMO.
Za djelatnost interne medicine poslali smo zahtjev još u 11. mjesecu (po starom propisu), samo smo dobili obavijest da je zahtjev proslijeđen na katedru.
Bokić
Za djelatnost interne medicine poslali smo zahtjev još u 11. mjesecu (po starom propisu), samo smo dobili obavijest da je zahtjev proslijeđen na katedru.
Bokić
- Justice
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 8 mjeseci ago #383
od Justice
A prijedlozi zdravstvenih ustanova u kojima se može obavljati dio praktičnog usavršavanja doktora medicine, mentori, komentori, sukladno članku 5. Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine?
- Justice
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 8 mjeseci ago #382
od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Da li ste započeli postupak reverifikacije prethodno odobrenih specijalizantskih staževa ili njihovih dijelova u vašoj ustanovi, sukladno članku 30. Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine? Podsjećam da je rok za navedeno 90 dana od dana stupanja na snagu Pravilnika, znači istječe 31. ožujka 2009. godine. Program će po po Izmjenama navedenog Pravilnika (NN br. 154/08) donijeti ministar do konca lipnja 2009. godine. Znači da podnosimo zahtjev, i, između ostalog, obrazlažemo da se kod nas obavljaju stručni poslovi predviđeni planom i sada važećim programom određene specijalizacije (ne čekamo novi program). Ili će nam možda produžiti rok za navedeno? Imate možda kakvih saznanja? Kako vi namjeravate postupiti?
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.164 sekundi