Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

UPUZ nas je opet zaobišla

• lex
  • lex's Avatar Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
17 godina 6 mjeseci ago #109 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Kao što znate u Opatiji, 15. i 16. travnja 2008. održava se seminar Udruge poslodavaca u zdravstvu)na temu: EKONOMSKO FINANCIJSKI ODNOSI U SUSTAVU ZDRAVSTVA I POSLOVANJE ZDRAVSTVENIH USTANOVA.

Program seminara možete vidjeti na
www.upuz.hr .

Dakle, dva dana rasprave o istim ili vrlo sličnim temama, dok o pravnim temama niti riječi, iako su nam trenutno jako važne teme o ustroju odjela u općim i specijalnim bolnicama, kao i primjena Zakona o kvaliteti zdravstvene zaštite, te ustrojavanje zasebne jedinice kvalitete.

Moje osobno mišljenje je da UPUZ sve manje obrađuje pravne teme, sve više prepisuje financijska izvješća zdravstvenih ustanova, jer od samog donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti nismo se maknuli od početka, posebno što se tiče unutarnjeg ustroja ustanova i primjene pratećih zakona (ljekarništvo, medicinsko-biokemijska djelatnost, sestrinstvo, itd.).

Mislim da bi se pravni savjet Udruge (ako on još uvijek postoji) trebao više angažirati na našoj struci, a ne, dok se šalju pozivi za seminare u Opatiji, onda se nas naziva pravnim službama (ako nas uopće i spomenu u pozivu), dok ekonomiste nazivaju pomoćnicima ravnatelja, rukovoditeljima računovodstva, rukovoditeljima financija, a nerijetko se na seminar pozivaju i djelatnici na obračunu plaća, kuhari, voditelji tehničkih službi, dok pravnike kao rukovoditelje ili ne pozivaju, ili nas pozivaju samo kao slučajne namjernike.
:angry:

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.179 sekundi
Pokreće Kunena Forum