- Zahvala primljena: 0
prijedlog Zakona o zdr.zaš. s konačnim prijedlogom
- jole
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
16 godina 9 mjeseci ago #336
od jole
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dragi kolege po muci! Meni se čini da je prijedlog ovog zakona pisao ekonomista a da ga pravnik nije ni vidio.Vezano za pitanje što se sada može učiniti pitam se možemo li računati na pomoć Udruge poslodavaca u zdravstvu, pa tamo je ravnatelj pravnik.
Vjerujem da postoji način da se izborimo za svoj status jer držim da smo za rad i poslovnje ustanove važniji od ekonomista. Zaboga, pa ekonomista u mojoj ustanovi gotovo ništa važnije ne napravi a da se samnom(kao pravnikom) ne konzultira.
Ostajte mi dobro. Želim svima Blagoslovljen Božić i uspješnu 2009. godinu.
Vjerujem da postoji način da se izborimo za svoj status jer držim da smo za rad i poslovnje ustanove važniji od ekonomista. Zaboga, pa ekonomista u mojoj ustanovi gotovo ništa važnije ne napravi a da se samnom(kao pravnikom) ne konzultira.
Ostajte mi dobro. Želim svima Blagoslovljen Božić i uspješnu 2009. godinu.
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
16 godina 9 mjeseci ago #335
od lex
Dragi moji pravnici,
nažalost, mi smo u pozadini svega, ali moramo biti složni i u što većem broju se boriti za svoje mjesto pod suncem.
Zasada imam saznanja da se ništa nije moglo učiniti po pitanju našeg dopisa (dopis je viđen i u Ministarstvu). Znajte da i u Ministarstvu ima pravnika koji su nezadovoljni ovakvim našim položajem.
Također imam saznanja da se mijenjaju Uredbe o plaćama (i to najviše zbog sestrinskih pomoćnika), mijenja se i Pravilnik o ustroju odjela, to su provjerene info.
Imamo i obećanje iz Ministarstva da će se odazvati našoj Skupštini.
Znajte, Skupštinu ćemo održati u veljači,. očekujem što veći odaziv i članova i nečlanova.
Krećemo u prijelazni period primjene ZZZ, to je razdoblje kada moramo nešto uičiniti nakon što dobijemo autentično tumačenje Zakona, u protivnom će nas istrijebiti.
Ako tko ima bilo kakbvu ideju, neka ju stavi ovdje na Forum, da možemo promptno reagirati.
Svima hvala na podršci.
Ipak, želim Vam mirne i dostojanstvene predstojeće blagdane, a Nova neka nam svima donese puno više uspjeha, radosti i svjetla na poslovnom planu.
Također, Vama i Vašim obiteljima - mir i blagost neka ispuni duše, zdravlje, ljubav i uzajamno poštivanje, neka Vas prate na svakom Vašem koraku.
nažalost, mi smo u pozadini svega, ali moramo biti složni i u što većem broju se boriti za svoje mjesto pod suncem.
Zasada imam saznanja da se ništa nije moglo učiniti po pitanju našeg dopisa (dopis je viđen i u Ministarstvu). Znajte da i u Ministarstvu ima pravnika koji su nezadovoljni ovakvim našim položajem.
Također imam saznanja da se mijenjaju Uredbe o plaćama (i to najviše zbog sestrinskih pomoćnika), mijenja se i Pravilnik o ustroju odjela, to su provjerene info.
Imamo i obećanje iz Ministarstva da će se odazvati našoj Skupštini.
Znajte, Skupštinu ćemo održati u veljači,. očekujem što veći odaziv i članova i nečlanova.
Krećemo u prijelazni period primjene ZZZ, to je razdoblje kada moramo nešto uičiniti nakon što dobijemo autentično tumačenje Zakona, u protivnom će nas istrijebiti.
Ako tko ima bilo kakbvu ideju, neka ju stavi ovdje na Forum, da možemo promptno reagirati.
Svima hvala na podršci.
Ipak, želim Vam mirne i dostojanstvene predstojeće blagdane, a Nova neka nam svima donese puno više uspjeha, radosti i svjetla na poslovnom planu.
Također, Vama i Vašim obiteljima - mir i blagost neka ispuni duše, zdravlje, ljubav i uzajamno poštivanje, neka Vas prate na svakom Vašem koraku.
- Justice
-
Manje
Više
16 godina 9 mjeseci ago #334
od Justice
U rubrici najnovije vijesti lex-ica ukratko opisala. O svim detaljima ne bih pisala, budemo vam ispričali sve na skupštini. Vjerujem da ćete doći na Skupštinu, zar ne?! Ali dopis naše Udruge poslan je na niz adresa, između ostalih, dobili su pouzdano, uz pojedine adrese resornog ministarstva, Odbor za zakonodavstvo Hrvatskog sabora, Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb, saborski klubovi... Uspostavljeni su određeni kontakti... Za sada nije imalo odjeka, premali smo, nemamo financijsku pomoć, ali trebamo se međusobno povezati i djelovati, uz potporu... Vjerujem da ćemo podršku za daljnje aktivnosti na zaštiti digniteta struke, dobiti na skupštini, ako ne i prije. Po mom skromnom mišljenju trebali bismo upoznati i pridobiti pozitivno mišljenje i potporu šire akademske zajednice, profesore, odvjetnike, javne bilježnike i njihova strukovna udruženja, pravnike iz gospodarstva... Zvuči nadobudno, ali vjerujem da nije nemoguće. Pa, svatko od nas ima u tom segmentu nekoga od svojih prijatelja, a tu nam je i donedavno članstvo... Budemo se čuli, da vas ne budim u ovaj kasni sat...
A morala bih još ispeći i neke keksiće. Joj, ne ginu mi sutra podočnjaci i pojačano bljedoliki ten.
A morala bih još ispeći i neke keksiće. Joj, ne ginu mi sutra podočnjaci i pojačano bljedoliki ten.
- Papa Štrumf
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
16 godina 9 mjeseci ago #333
od Papa Štrumf
Ššššššššššššššštrajk. Generalni. Prosvjedi na svaki mogući način.
Slažem se sa svime napisanim, trebamo se ujediniti i dići glas tek toliko da se vidi da se ne mirimo s time. Koja god treba potpora, javi, meilom, na stranici, faksom, telefonom ...
Ne treba nas precjenjivati, ali nas ne treba niti podcjenjivati. Dođe li do novih koeficijentnih lista, a vjerojatno hoće, morali se budemo opet vraški boriti za poziciju, a k tome svatko će proći na način kako se bude uspio izboriti - kao i do sada, a to nije dobro niti za struku, niti za posao, a niti za sistem.
Slažem se sa svime napisanim, trebamo se ujediniti i dići glas tek toliko da se vidi da se ne mirimo s time. Koja god treba potpora, javi, meilom, na stranici, faksom, telefonom ...
Ne treba nas precjenjivati, ali nas ne treba niti podcjenjivati. Dođe li do novih koeficijentnih lista, a vjerojatno hoće, morali se budemo opet vraški boriti za poziciju, a k tome svatko će proći na način kako se bude uspio izboriti - kao i do sada, a to nije dobro niti za struku, niti za posao, a niti za sistem.
- ljiljana
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 9 mjeseci ago #332
od ljiljana
Odmah mi je lakše. Ipak bi htjela znati kako si reagirala,pisala, zvala,stavi na stranice, molim te, molim te ... mislim da će svi rado pročitati, neovisno da li su pomoćnici ili ne. jednostavno radi se o zagovaranju pravice, pa makar se ona u praksi i ne primjenila.
Bokić
Ljiljana
Bokić
Ljiljana
- Justice
-
Manje
Više
16 godina 9 mjeseci ago #331
od Justice
Što vidjeli? Reagirali! I nećemo klonuti duhom!
I tebi svako dobro, puno sreće, zdravlja i veselja!
Pozdrav!
I tebi svako dobro, puno sreće, zdravlja i veselja!
Pozdrav!

- ljiljana
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 9 mjeseci ago #330
od ljiljana

Da li ste vidjeli prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti s konačnim prijedlogom Zakona.
Srce me boli. Sada je i zakon ukinuo mogućnost da pravnici budu pomoćnici, a to pravo je dao samo glavnim medicinskim sestrama.
Naravno ostavljeni su zamjenici ravnatelja.
I više je nego očito da tu nema zdrave logike, već samo pravo glasnijeg, u ovom slučaju sestrinskog lobija.Čista diskriminacija.
Žalosna sam.
Lijepi pozdrav.
Usprkos navedenog, budite mi sretni, veseli i bogati (duhom)za nadolazeće blagdane i sretna vam nova godina.
Ljiljana
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW

Da li ste vidjeli prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti s konačnim prijedlogom Zakona.
Srce me boli. Sada je i zakon ukinuo mogućnost da pravnici budu pomoćnici, a to pravo je dao samo glavnim medicinskim sestrama.
Naravno ostavljeni su zamjenici ravnatelja.
I više je nego očito da tu nema zdrave logike, već samo pravo glasnijeg, u ovom slučaju sestrinskog lobija.Čista diskriminacija.
Žalosna sam.
Lijepi pozdrav.
Usprkos navedenog, budite mi sretni, veseli i bogati (duhom)za nadolazeće blagdane i sretna vam nova godina.

Ljiljana
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.134 sekundi